Tinad

Sitter i soffan och har precis klämt en Pizza med Abbe... Följde med honom på träningen idag. 10-11-åringarna tränar nästan tre timmar på tisdagar, första halvan ren målvaktsträning, andra med hela laget. Tufft, men föga förvånande blir man bra på det man tränar! Tre timmar i Sveriges kallaste ishall sätter tyvärr sina spår, känner mig djupfryst ända in i märgen, men det är det värt! En kul sak är att "småttingarna" tränar med de stora.



Angående lördagens pass som visades i bild tidigare, det extensiva intervallpasset, så bygger det på 5 intervaller.

Varje intervall är ca 5 minuter och pulsen ska vara precis på tröskelpuls. Dvs precis på gränsen till att man bygger mjölksyra. Målet är att så snabbt som möjligt komma upp i puls och sedan hålla den stabil hela intervallen. Varje intervall följs av en vila som är hälften så lång. Målet under vilan är att så snabbt som möjligt komma ned i ca 70-75% av pulsen (Blå zon). Måttet på formen är hur snabbt man kommer ned i "oflåsig puls".

Vi kommer att jobba med olika tempon, berg och raksträckor. Under intervallerna väljer deltagarna själva teknik för att hålla pulsen på rätt nivå. Vi kommer starta varje intervall stående för att snabbt få upp pulsen.

Jobbigt men väldigt spännande och givande övning.

Min egen träning under den här säsongen har varit mycket fokuserad på olika typer av intervaller och det har gett resultat. Ett underskattat och mycket tidseffektivt sätt att förbättra sin fysik.

Hoppas Vi blir många!

Nu ska Abbe bjuda på kaka innan sängdags... :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0