Frank Miller!!!

Varför är det inte förbjudet för vissa att regissera film? Vid närmare eftertanke så kanske inte det är min sak att ha en åsikt om eftersom smaken som bekant är som baken, en del har väldigt lite och andra väldigt mycket! :-)

Såg "The day the earth stood still" på bio härom kvällen, bitvis bra men lite innehållslös och ett fantastiskt korthugget slut. Kvällens stora behållning blev istället trailern till kommande "The Spirit". En film som väckte mitt intresse bara genom affishen.



Så snyggt!

När man läser rollistan blir inte intresset svalare, Samuel L Jackson, Eva Mendez, Scarlett Johanson mfl borgar för kvalité! Att den dessutom regisseras av Frank Miller gör den till ett givet bioval!

Frank Miller har bl a regisserat en av mina absoluta favoriter, "Sin City", underbar film som måste ses! "Sin City" har den trevliga egenskapen att bli bättre för varje gång man ser den dessutom, precis som min etta, "Pulp fiction".



Insåg att jag missat en Miller film också, nämligen "300". Såg den idag, underbar! Precis lika snygg som "Sin City" men byggd på historia istället för en serietidning. Spartanernas slag mot Xerxes jättearmé.



För övrigt undrar jag vad IKEA, säkert andra också, tänker när vissa storlekar av ljus inte går att få tag på annat än som doftljus... Vanilj, kanel, frukt och bär mm är säkert trevligt i vissa sammanhang men det skulle vara trivsamt att kunna iaf ana doften av granbarr, skinka och annat som hör julen till.

Appropå trevligt så kommer jag att tänka på lördagens cykling, trevlig och skoj precis som vanligt även om det saknades några, men... Det är verkligen hemskt vad många fel jag kommer på att jag gjort bara för att videokameran var där... Menar förstås inte att felen gjordes för att Chefen filmade utan att jag har tänkt på dom bara för att de nu är förevigade. Har konstaterat för mig själv att förmodligen alla andra pass under terminen varit bättre än just det som filmades. Bara att bita ihop, snart dags för en ny och skoj termin iaf!

Snart lördag

Några dagar har ägnats åt skridskoåkning, eller snarare hockey med stela föräldrar och toksnabba hockeyspelande grabbar... :-)

För min del var gårdagens ispass det första med ett par "nya" skridskor som jag fått ärva av min svågers systerdotter. Hon är visst mycket duktig och spelar just nu för Brynäs damlag.

Skridskorna passade iaf precis, om man med precis menar ganska bra på längden och såriga knylor som resultat efter ett par timmar på is... :-)

Det var iaf en fröjd att åka på ett par riktigt grymma skridskor, ungefär som att jämföra en storslalomskida från 80-talet med en av dagens carvingskidor, med slalom skärning... :-)

Tyvärr var min skridskoteknik inte riktigt i fas med skridskorna igår, efter några hårda matcher vände till slut skridskorna bort både en motspelare och mig, vilket fick till resultat att jag landade på rygg med klubban och en hand under mig. Resultatet av det konstnummret blev en svullen hand och en rygg som inte tål beröring, har numera ännu en valk på halva ryggen som dessutom ömmar ordentligt...

Trodde inte det skulle bli något pass på isen idag, väl där när man ser kompisar, ungar och två MÅL så var det bara att bita ihop. Kändes iaf bra under tiden Vi spelade, skridskorna blev dessutom allt lydigare... ;-)

När adrenalin och endorfin väl lämnat kroppen är tyvärr min extravalk precis lika "untouchable" som igår.

Imorgon är det vilodag från isen för då ska det cyklas! Inne!

Det blir tre varv "MTB", eftersom passet är 75 minuter så ligger banan på hög höjd, tar ca en kvart att klättra dit! :-)

Klättringen blir en liten orgie i vad världens bästa "remixare", Freemasons, har att erbjuda! Modern disco som är omöjlig att inte älska!

Hoppas Vi blir många som vill trampa bort lite sillköttbullsskinkrödbetssalladjanssonkallorier!

Sov gott!  

God jul!

Och en skön ledighet önskar jag alla vänner, cyklande vänner och andra!

Ni som cyklar ser jag fram mot att träffa även nästa termin! "Kontraktet" är klart även för våren! :-)

Ät, drick (must...) och må jättebra så ses Vi först och främst den tjugosjunde! Förhoppningsvis med massor av lagrad energi från härliga middagar, luncher och frukostar!


Sista passet innan jul.

75 minuter fatlek med några dagar kvar till jul trodde jag skulle bli sporadiskt besökt. Till min stora glädje visade det sig att Östhammarsborna är måna om sin fysik och gärna tränar in i det sista! :-)

Även om jag inte vet riktigt hur många av Er cyklister som kikar in här ibland så vill jag tacka för en väldigt kul premiärtermin!!! Det har varit mycket inspirerande att köra för de blandade klasser Vi har på Frösan.

Vissa av deltagarna har varit otroligt duktiga och kommit på varje pass men det är också skoj att det under hela terminen hittat in några nya. 

Nu väntar mat och vila till den 27 december då det är dags för 75 minuter igen, tror det blir ett laps-pass med fyra varv... :-) Den 3 januari lutar det åt att jag tar med mig förstärkning och kör Discopasset i lite längre form!

Appropå den 27 så får Ni som kommer gärna vara lite extra laddade eftersom Carro har "hotat" med videofilmning och utvärdering, usch, nervöst... 

 


Söndag morgon

Jag ska börja dagen med ett filmtips! The Rocker, http://www.imdb.com/title/tt1031969/

Kul film som passar iaf både 10-årig & snart 40-årig kille.

Vad gäller passet i eftermiddag så är det så klart ändrat ett par gånger, senast nu under morgonen..


Lördagskväll

När junior får välja mat blir det ofta lax, det blir det ofta även när den kvinnliga junior får välja!

Favoriten just nu är ugnsstekt laxfilé med en kall sås bestående av Creme fraiche, Majonäs, vitlök, flytande honung, salt, peppar och en gnutta chili. Det bästa med den här såsen, förutom att den är god, är att Abbe gör den själv. :-)



Dagen till ära var Vi sugna på förrätt också, Abbe ville testa toasten med Brie och Salami som jag bjöd "mina grabbar" på för ett tag sedan. Den gick hem! Kul att junior gillade den, nu ser han fram mot att få bjuda på den själv hemma vid tillfälle.







Att något så enkelt kan vara så gott! :-)

Nu väntar en stund med X-boxen, vill gärna klå lilleman svårt i en NHL-match!

Appropå morgondagens pass så är jag kluven. Jag har alltid undvikit Fartlekspass så mycket det går eftersom det är "så lätt att göra", känns som om det är något som många väljer som genväg. Med den idén jag har runt morgondagen så har det krävt lite planering av musiken, ganska mycket faktiskt, även om passet som sådant när det körs kommer gå mycket på improvisation. Tänker man efter så är det ju exakt det som fartlek handlar om, att göra det som känns rätt, att utmana när man är stark, att svara upp mot polarna, att trissa varandra till att under lekfulla former ta ut allt ur kroppen.

Hoppas att Ni/dom som kommer imorgon är lite extra laddade eftersom det blir 15 minuter extra jobb... ;-) Kan verka lite, men om man kör som det är tänkt så kommer kvarten att märkas!

Vi ses imorgon, en del av oss iaf!

Latlördag

Abbe sover och Mattis är redan bagare. Själv är jag lite rädd för att bli sjuk nu när det blir en lång ledighet och hösten har varit stressig. "Hypokondriskt" kanske, med sömn, träning och bra mat så ordnar det sig nog!

Julklapparna är i det närmaste klara, lite småfix som återstår bara. :-)

Dagen ska tillbringas med lilleman, när jag lyckats väcka honom. Ser fram mot mycket skridskoåkning i jul, förhoppningsvis blir det "säsongsstart" också. Passar liksom lite bra att snäppa upp träningsmängden ett par steg nu när tid finns under ett par veckor iaf.

Är väldigt nyfiken på morgondagens pass, ska bli spännande att se hur många som anser sin träning så viktig att de kan "offra" en timme julstök med tre dagar kvar till julafton! :-)


Sängdags

Har man levt i snart 40 år är det kanske ganska naturligt att man inte är stolt över allt man hunnit med i livet.

Under eftermiddagen fick jag iaf kvitto på att jag har all anledning att vara väldigt stolt över en sak som jag varit högst delaktig i, nämligen min dotter. Vi har naturligtvis alltid varit stolta över våra barn, men när hon på betyget hon ska söka vidare på lyckas pricka in högsta betyg i 12 av 15 ämnen är det svårt att inte vara lite extra glad! Toppenbra tjejen!!! :-)

Har precis lagt sista handen, och örat, vid söndagens cykelklass. Tror att jag aldrig designat ett så intensivt pass. Självklart kommer Vi jobba med alternativ för den som har en dålig dag, men den som vill testa sina gränser, se vad en termin på cykel har gett och dessutom förbruka lite extra energi inför all julmat kommer ha alla möjligheter till det! :-)

Fartlek är som jag sagt tidigare temat. Med mina "utecykelkompisar" innebär det att om någon flinar lite, blinkar, eller säger - "Jag tror inte du orkar...", utmanar med en vägskyltsspurt eller på något annat sätt utmanar så svarar man!!!

Det blir lite fler tempoväxlingar än normalt, lite fler stående partier i högt tempo och lite "galnare" musik än jag i vanliga fall spelar. Det blir även utrymme för Er som cyklar att utmana varandra! :-)  

Det viktigaste budskapet inför passet blir: -"Testa Era gränser, våga utmana Er själva, mig och övriga deltagare. Våga bli trötta, våga känna kicken av att älska mjölksyra och våga satsa mot den sköna känslan man har i kroppen efter att man trott att hjärtat ska lossna från sina fästen och lungorna ska brinna upp!!!" ;-)  

Hoppas att ALLA som varit med under terminens gång kommer. Även om budskapet är att man kan mer än man tror så är ju fördelen med innecykling att även om någon tar det lite lugnare så är alla i mål samtidigt. Stor fördel jämfört med pass ute tillsammans med kompisar som har mjölksyra på frukostgröten och där maxpuls på träning är ett normaltillstånd... :-)

Om inget normalt händer, dvs att jag "måste" göra någon "last minute change", så kommer Vi cykla till följande musik:


Girl (Instrumentalz) - Paul Wall 88

Fat Bottomed Girls - Queen 88

Oh Yeh!? [Poj Masta] - The Marvelettes vs. Tone Loc 140

Move Girl [PhatBastard] - The Temptations vs. Ludacris 105

Upside Down Tonight [DJ Zebra] - INXS vs The Mohawks vs Diana Ross 105

I Kissed A Girl (Norman And Attalla rmx) - Katy Perry 130

Hot N Cold (Jason Nevins Mix) Katy Perry 130

Singing That Melody - Swingfly 84

Push It Fergasonic [DJ Axel] - Salt 'N Pepa vs Fergie vs JJ 130

Conga Pressure [Party Ben] - Mylo vs Miami Sound Machine 130

(Are You Gonna Be My) Dirrty Girrl? - Jet vs Christina Aguilera 102

Dontcha Wish Your Seether Was a Freak like me? - Veruca Salt vs Pussycat Dolls 136

Rock In Black [Go Home Productions] - Queen vs AC/DC vs Outkast vs Led Zeppelin vs Prince vs Beatles 92

Give It 2 Me (Jody Den Broeder Club mix) - Madonna 130

The Sweetest Ass In The World - Alex C feat.Y-Ass 136

Weapon Of Diggity - Fatboy Slim vs Blackstreet 98

When I Grow Up (Dave Aude Radio) - Pussycat Dolls 130

Switchin Alive [Cheekyboy] - Bee Gees vs Will Smith 102

One Night Only (Dreamgirls Mix) - Beyonce 130

Mesmerized (freemasons remix) - Faith Evans 130

Turn Me On - Dirty Old Ann 130

Stand up - Ludacris vs Britney Spears 110

Galvanize - The Chemical Brothers 104

Welcome Back - Mase 88

One Night Only - Jennifer Hudson 95


Snyft...

Sitter framför TV'n och stoooora krokodiltårar trillar nerför mina kinder. Det är sorgligt, det är gränslös lycka, det är brustna hjärtan, det är vackert... Det är final i Bonde söker fru! :-)

Undrar just vad som ska fängsla svenska folket resten av vintern. Idol, stjärnor på is och Bonde söker fru är slut, tänk vad mycket tid som kommer frigöras för andra aktiviteter i svenska hem!

Om jag får önska så skulle min drömtvtablå i vinter se ut enligt följande:

Måndag - Vänner, start med första avsnittet säsong 1.

Tisdag - Las Vegas

Onsdag - Filmkväll, starta med Tarantinos samlade verk! Först ut med The reservoir dogs.

Torsdag - Nilecity 
Fredag - Percy tårar

Lördag - Filmkväll

Söndag - Repris på alla So you think you can dance!

Nu ska bondgrabbarna välja varandra och jag ska fokusera på de sista justeringarna på söndagens pass! Det har naturligtvis ändrats en del sedan spellistan skrevs... Det som fortfarande gäller är att det blir högintensivt och "röjjigt" från minut 6 till 68!!! :-)


15 minuter extra!!! :-)

Chefen (Carro) har precis gett tillstånd att plussa 15 minuter på söndagens pass! :-)

Lita på att det blir intensivt! Hoppas att det blir många som tar sista chansen innan jul!

Spellistan ser ut så här, just nu iaf... :-)

Girl (Instrumentalz) - Paul Wall 88

Fat Bottomed Girls - Queen 88

Oh Yeh!? [Poj Masta] - The Marvelettes vs. Tone Loc 142

Move Girl [PhatBastard] - The Temptations vs. Ludacris 106

Upside Down Tonight [DJ Zebra] - INXS vs. The Mohawks vs. Diana 106

I Kissed A Girl (Norman And Attalla) - Katy Perry 130

Hot N Cold (Jason Nevins Mix) - Katy Perry 130

San Fransisco Dreaming - Global Deejays Vs Benny Benassi 130

Push It Fergasonic [DJ Axel] - Salt 'N Pepa vs. Fergie vs. JJ 130

Conga Pressure [Party Ben] - Mylo vs. Miami Sound Machine 130

(Are You Gonna Be My) Dirrty Girrl? - Jet vs. Christina Aguilera 104

Dontcha Wish Your Seether Was a Frea Veruca - Salt vs. Pussycat Dolls 136

Rock In Black [Go Home Productions] - Queen vs. AC/DC vs. Outkast 92

Give It 2 Me (Jody Den Broeder Club mix) - Madonna 130

4 Minutes (Peter Rauhofer mix) - Madonna Feat Justin Timberlake 130

Switchin Alive [Cheekyboy] - Bee Gees vs. Will Smith 102

Mesmerized (freemasons remix) - Faith Evans 130
One Night Only (Dreamgirls Mix) - Beyonce 132 

ludacris vs. britney spears 108

Galvanize - The Chemical Brothers 104

Welcome Back - Mase 88

One Night Only - Jennifer Hudson 95

When I First Saw You (Duet) - Jamie Foxx & Beyonc Knowles 108


 


Sista passet innan tomten kommer

Passet till på söndag börjar så sakteliga ta form. Det kommer bli en intensiv historia med mycket ny och spännande musik. Jag har valt att riktigt frossa i sköna remixar och blandat tempo för att få upp pulsen lite extra på alla.

Fartlek heter det på träningsspråk. Just fartlek kör jag väldigt sällan i cykelsalen eftersom jag gillar de lite mer "planerade" och pulsstyrda passen bättre. Nu är det sista passet innan all julmat så då blir det fullt ös från början till slut! :-) Endast deltagaren själv kommer sätta gränsen för hur tufft det blir.

Fartlek är förresten som träningsform en svensk "uppfinning", lite kul är att det används även internationellt, ordet alltså! Skoj att se "fartlek" i utländska cykeltidningar.

Lite sugen på att lägga på en kvart på passet, eftersom det är sista innan jul, undrar om deltagarna skulle protestera...

Nu väntar kudden!

Sovdags

Kom på en rolig sak under kvällen, eller snarare en rolig kommentar som jag fått från en innecyklist. Frågan var ungefär så här: - Du som är cyklist rakar ju benen, men hur vet du var du ska sluta??? Vederbörande bet sig iaf snabbt i läppen och insåg att det var en ganska rolig fråga. :-)

Nu väntar sängen för att ladda för de sista arbetsdagarna innan jul.  

Nolla!!!

Dagens resa till Hofors blev succé! 4-0 till våra grabbar! :-) Abbe var stabil och gjorde några svettiga räddningar på ett par frilägen, så kul att se!

Eftermiddagen spenderades på ett förvånansvärt lugnt köpcentrum.

Nu väntar middag och soffmys.


Disco, lucia och sötsaker

Fredagen inleddes med Luciatåg på Matildas skola. Värmer i hjärtat att efter hennes framträdande få höra att hon är extraordinär, tss, skulle det vara en nyhet för hennes föräldrar??? :-)

Fredagsfikat i form av den julinspirerade chokladmoussen funkade fint! 

Dagen discopass som inspirerats av Studio 54 kändes mycket bra! Underbart med full sal en sån här morgon! Frösan visar sig återigen från sin bästa sida.

Det är förresten nått märkligt med 70-tals musik, den verkar ha en förmåga att sätta fart på människor i alla åldrar. Om inte allt för stora protester framförs så kommer det nog en 75-minutersvariant på samma tema på något av passen i mellandagarna. :-) 

Till mitt stora förtret visade det sig att två av deltagarna faktiskt varit på cluben Studio 54 i New York på 80-talet, på RIKTIGT! Avis! Om det inte varit två så genomtrevliga personer hade man nästan blivit förbannad... :-) 

Nu laddas batterierna om till söndagspasset 15.30 nästa vecka, om någon har önskemål om vilken typ av pass Ni vill ha så hojta till. Kommer eventuellt slänga in lite önskelåtarna från deltagarna, brukar bli spännande!

Imorgon ser jag fram mot att se Abbe nolla mot Hofors!

Höll på att glömma...

Spellistan på Frösans egen Studio 54 var följande:

Wishing On a Star - Rose Royce 94

Son Of preacher - Dusty Springfield 90

If You Could Read My Mind - Stars On 54 128
Dance Dance Dance - Chic 125

Fly Robin Fly - Silver Convention 100

Disco Nights (Rock-Freak) - GQ 124

Move On Up - Destination 138
Love Machine - The Miracles 143

Upside Down - Diana Ross 106

Sexmachine (Get Up) - James Brown 106

The Best Disco In Town - Ritchie Family 123
Stars on 45 - Stars on 45 123

70-80-tal Megamix 122

Oops Upside Your Head - The Gap Band 104

I'm So Excited - Pointer Sisters 92

Lets Go Dancing (Oh Lalala) - Kool and the Gang 96
Oh What A Wonderful World - Louis Armstrong 100

You're The First, The Last - Barry White 130


Fredag den tolfte...

Måste ju vara bättre än fredagen den trettonde!

Händelserik blir den iaf! Ser först fram mot Luciafirande på Matildas skola, klart värt att ta ledigt några timmar för att höra och se henne spela och sjunga. :-)

Upptäckte under dagen att mitt namn stod på schemat för fredagsfikat imorgon. Alltid en press när grabbarna uppgraderat sin bakförmåga. Ja i sanningens namn ska väl erkännas att jag inte är helt säker på att det är just grabbarna själva som åstadkommer gosakerna som serveras... :-)

Mitt val för morgondagen blev att testa göra en vit chokladmousse med lite julig touch. Ska serveras med lingon och en liten pepparkaka. Ska bli spännande att se resultatet!

Mycket tidig morgon

Igår kväll bar det av till Östhammar, väl där tillbringades kvällen med prat och test av Blossas nollåtta med blåbärssmak. Mycket god kall med några isbitar i!

Upp alldeles för tidigt för min smak för att köra ett specialpass med ett gäng "grabbar" från kommunen som tränar tillsamans två dagar i veckan. Första gången någonsin med bara män i klassen! Riktigt kul blev det iaf och jag tror att alla var både svettiga, trötta och ganska nöjda med de 45 minuter de fick.

Min inledningsreplik blev: - Om jag efter passet säger att Ni cyklat som "kärringar" så betyder det att Ni varit riktigt, riktigt duktiga! ;-)

Duktiga var dom iaf, även om de har en bit kvar till min "normala" klass på deltagarna! :-)

Några reflektioner blev det...

- Jag har aldrig tidigare kört en klass där en deltagare cyklar i "Foppatofflor"...
- Köra ett tufft cykelpass på fastande mage mitt i natten, klockan sju, kommer jag troligen aldrig att göra om...
- Även om starten på dagen var både tidig och intensiv så måste jag konstatera att jag varit mer välmående och full av energi än någonsin. De kanske inte har fel "gubbarna" som valt en så okristlig tid att träna...
- Mackorna med Brie och Salami som min käre vän gjorde iordning nollsexnollnoll i morse smakade mycket bra efter passet!

Nu väntar en stund i köket, på återhörande.

Paus

Ian Rankin har kommit med en ny bok, underbart! Den kommer jag somna med i händerna några kvällar framöver. Har inte blivit besviken på någon av böckerna om den specielle kommisarie Rebus ännu.

Funderar lite på dokumentären om den stackars Britney Spears, on the record. Inte utan att man tycker lite synd om henne, alla miljoner till trots. Inte lätt att vara utsatt för det drevet dagligen. Hoppas att livet rätar upp sig för henne, finns ju tom ett par låtar på senaste albumet som platsar på mina cykelpass! :-)

Såg förresten en film igår som jag inte bestämt mig för om jag ska gilla eller inte. A teachers crime. Spännande och obehaglig men tyvärr lite "Jasså" över slutet. Kanske bara att konstatera att alla filmer inte kan vara lika bra som Mr Tarantinos! :-)

Pass för vuxna män!

Sitter och funderar lite på torsdagens specialpass för ett gäng män som tränar tillsammans två gånger i veckan. Vad jag vet har de aldrig "spunnit" tidigare. Ska bli mycket spännande att se vad de har att ge! :-)

Passet är i det närmaste färdigt, undrar lite över vad dessa herrar kommer att gilla tex följande...

http://www.youtube.com/watch?v=aed7Fgr1lLg

http://www.youtube.com/watch?v=UIC0u5L3OIE

Dom kommer få trampa lite uppför till några goa sjuttiotalare dom säkert känner igen också!

I övrigt har det varit en händelserik dag, spännande med barn som har olika intressen. Först hockeymatch, vinst med 9-0, sen konsert i kyrkan, mycket vackert!


Stjärnor...

... på is. Kan inte låta bli att beundra grabbarna en hel del. Känns som om de gör väldiga prestationer att på så kort tid. Imponerad!

För övrigt letar jag dom allra hetaste låtarna från 70-talet till cyklingen på lördag! Det blir ett Luciahjuldiscopass som kommer att minnas hoppas jag! :-)

Mellan discolåtarna är det bland annat den här som är överst på min spellista idag.

http://www.youtube.com/watch?v=UTsOSgBXye8

Även den här har en given plats på listan just nu.

http://www.youtube.com/watch?v=SVAxC2nd89w


Gonattsång

Nu är det bara minuter kvar av den här dagen.

Som godnattvisa idag väljer jag att tipsa om ett tips jag själv fått.

Härlig låt!

http://www.youtube.com/watch?v=gCJ1Jhw6FC0

Sov gott och dröm skönt.

Mör

Idag tog inte arbetet slut efter arbetsdagens slut. 16 kvadratmeter ekparkett väntade på att läggas in i Matildas rum. Det blev iaf 10 lagt ikväll så nu känns det fint att slappa en stund i soffan med lite skön musik i lurarna innan sängen väntar.

Vet inte om jag tipsat om den här låten, har jag det så skadar inte en gång till. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=-gpGv0gG9fk

Konstaterar att livet är fantastiskt mellan, bankande, limmande,mätande, sågande osv. Berg & dalbana i alla sammanhang. Gladare än på länge just nu, underbart med människor som ger energi och får en att skratta även när de inte är fysiskt närvarande! :-)

Energikick!

Det finns många anledningar att träna, betydligt fler än att inte göra det!

Finns många anledningar att leda pass också, massor!

Att leda en full cykelklass en timme när deltagarna är med på noterna, glada, motiverade och där för att de gillar det Vi instruktörer gör är fantastiskt!

Jag har alltid gillat att inspirera människor omkring mig, försöka få andra att växa. Det är något man verkligen får känna av i en träningslokal, så grymt roligt!

Den där timmen ger mig själv träning, inte på samma intensitet som deltagarna förstås, man bör ju klara av att höras i headsetet också. Den egna träningen är å andra sidan av underordnad betydelse om man jämför med energikicken som sitter i flera dagar efter ett lyckat pass. :-)

Jag trivs bara bättre och bättre i Östhammar! En härlig stämning både mellan instruktörer och deltagare. Prestigelöst och enkelt.

Att dessutom få lära känna nya trevliga och sköna människor är en bonus som inte ska underskattas. :-)

Ni som inte skickat några låtar till önskepasset ännu får skynda Er, finns vissa som har många önskningar.

Tack för ikväll cyklister!



Barn...

Sorterar lite bilder på min dyrbaraste ägodel, näst efter Specializeden, min externa hårddisk.

Hittade en underbar bild på min Matilda, tillsammans med hennes käraste ägodel, som jag bara måste dela med mig av... :-)



Hon älskar verkligen sitt piano min lilla tjej.

Tiramisu

Jag har fått frågan om receptet på Tiramisun som jag, och andra, är så svag för.

Här kommer det:

Tiramisu  

1 Pkt Savoyardikex (24 kex)
2 pkt Mascarponeost (250 gram/pkt)
5 msk socker
4 äggulor 
3 dl vispgrädde
4-5 msk Starkt kaffe / Esspresso
2 msk Amaretto (Mandellikör)  

Lägg hälften av kexen på ett lämpligt fat.
Häll hälften av kaffe/likörblandningen på kexen  
Vispa grädden plus en msk socker hårt.  
Vispa 4 msk socker, 4 äggulor och Mascarponen till en fast kräm.  
Vänd försiktigt ned grädden i ostkrämen till en fin "gojja".  
Täck första kexlagret med hälften av krämen.  
Lägg på resten av kexen och häll över andra halvan av kaffeblandningen.  
Täck andra kexlagret med resten av "ostgojjan"  

Den blir allra godast om den får stå i kylen ett dygn innan den äts.  

Skär upp i portionsbitar och pudra kakao över. NJUT! :-)


Tisdagens Laps-pass!

Blir en intensiv historia!

Musiken blir följande:

Come Together - Mauro Picotto 88
Get Me Flying - Mauro Picotto 88

The Strangest Party - INXS 128

4 Minutes (Junkie Xl Dirty Dub) - Madonna Feat Justin Timberlake 128
Give It 2 Me (Jody Den Broeder Club mix) - Madonna 128

Galvanize - The Chemical Brothers 100

Hot N Cold (Jason Nevins Mix) - Katy Perry 132

Shake That 50 Cent - Lovemakers vs. 50 Cent 100

Womanizer - Britney Spears 140

Slayed - Overseer 88

Galvanize - The Chemical Brothers 100

Hot N Cold (Jason Nevins Mix) - Katy Perry 132

Shake That 50 Cent - Lovemakers vs. 50 Cent 100

Womanizer - Britney Spears 140

Slayed - Overseer 88

Galvanize - The Chemical Brothers 100

Hot N Cold (Jason Nevins Mix) - Katy Perry 132

Shake That 50 Cent - Lovemakers vs. 50 Cent 100

Womanizer - Britney Spears 140

Slayed - Overseer 88

Galvanize - The Chemical Brothers 100

We Are The Champons (Extended Mix) - Robbie Williams 92

Keep It Movin - Elephant Man feat. Missy Elliott 86

Goodbye - Mauro Picotto 88

I'm Not Perfect - Missy Elliott 88

Blinded By The Sun - Everlast 88

Har hunnit med ett utvecklingssamtal på skolan med Abbe på kvällen, gick bra! :-) Befriande att inte behöva stressas av problem i skolan för någon av "de små".

Funderar massor på lämpliga julklappar, det är visst snart dags... Ett Guitarr Hero World tour drömmer Abbe om, Matilda vill förmodligen bara ha pengar för att inreda sitt nya rum. Stora barn är definitivt inte lätt att köpa saker åt, speciellt inte tjejer... :-)

Bra tips mottages tacksamt!

Appropå tips så vill jag gärna dela med mig av min favoritlåt för tunga backar de senaste veckorna!

http://www.youtube.com/watch?v=Hog638glAro

Riktigt skön och inte lika sönderspelad som I kissed a girl.


RSS 2.0