Svagheter...

Det har väl vid det här laget framgått att jag är svag för god mat, cykling, både inne och ute. Böcker, musik och film är även det sånt jag är svag för. Ett gott glas rödvin eller en Single malt från Islay är ju inte heller fel, tyvärr så är även snus en svaghet jag dras med, som jag dessutom nog kommer att dras med för alltid nu när det blivit så dyrt att det har blivit en klassfråga! ;-)

Den största svagheten är ändå mina barn, vilket säkert framgått här. Den senaste veckan har jag haft massor med tid med Abbe, ovanligt mycket faktiskt. Tyvärr blev han hämtad precis nyss och mitt hjärta och huvud blev alldeles tomt. Skönt iaf att se Matilda en snabbis efter hennes vecka i Norrland.

Lägenheten som sjudit av all glädje, liv och stök som en 10-åring kan åstadkomma blev plötsligt helt tom. Har långt ifrån vant mig vid dom här tillfällena. Blir lika låg varje gång, nästan värre idag när man under en vecka vant sig vid att ha iaf ett av barnen intill sig.
 
Det är Lördag imorgon! Det är mycket bra eftersom det ger otroligt mycket glädje att under passet på cykeln få fokusera bara på de härliga människor som orkat upp för att träna kondition klockan 10 en lördagsmorgon.

Jag har mycket klara åsikter om en massa saker, bl a hur instruktörer ska vara, om jag lever upp till mina egna krav är jag inte helt säker på i alla sammanhang... En sak jag försöker hålla stenhårt på är att det inte ska märkas på mig som instruktör hur veckan i övrigt varit eller om privatpersonen Tobbe tycker att något är skit. När instruktören Tobbe kliver in så är det en glad, engagerad och förhoppningsvis motiverande instruktör även om något är tungt för den där Tobbe utanför cykelsalen för tillfället.

Om någon av mina deltagare läser här ibland så vill jag att Ni lovar mig en sak! Lova att be mig skärpa mig om jag inte lyckas med det sistnämnda kravet vid något tillfälle.

Nu kanske någon tror att det jag beskrev betyder att man ibland bara spelar teater. Så menade jag inte alls! Snarare är det så att man bara stänger vardagen ute när man går in i den rollen. För mig betyder det oerhört mycket att få den energin som 15-20 engagerade cyklister ger under en timme. Älskar det! Kanske tur att det är en bit till anläggningen, skulle väl be chefen att få köra pass varje dag annars... ;-)

Nu väntar en äggmacka till Idol för att vara i toppform imorgon 1000!!!

Vi hörs.


Semesterfredag!

Vaknar och minns att jag är ledig idag, underbart! Abbe går upp och drar undan persiennen för att kolla hur vädret ser ut denna härliga dag.



Inte så tokigt! Vi konstaterar i kör att Vi är lyckligt lottade som fått perfekt semesterväder här i Tierp på vår lediga dag!!! ;-)

Nu ska jag fixa en härlig frukost sen blir det bad i det blå och varma vattnet precis utanför fönstret, bygga lite sandslott och sippa på varsin paraplydrink. Eller så blir det en film i soffan, bygga något legoalster och bara mysa...

NHL nästa!.. ;-)

Mycket ska man stå ut med som pappa... Har precis hämtat Abbe i Uppsala, klämt varsin burgare på Max och kånkat in tisdagens "kap". På träningen sist så skänktes gamla skydd bort till målisarna, Vi fick med ett knippe museiföremål för ev barmarksträning. Tyvärr var det lite för stort för Abbe, vilken då genast kom på den geniala idén att hans far skulle posera lite...

Alberts far har ALDRIG spelat hockey, än mindre stått i mål.

Tycker iofs att jag ser ut som en talang redo för NHL, eller?..

Döm själva vilken som är coolaste målisen! ;-)

1. Den kralliga cyklisten...



2. Samma smidiga cyklist...



3. Den coola 10-åringen!



4. Den snuskigt välavlönade Lunkan!



Vad gör man inte för att roa någon lite! Appropå det så kom jag just på att jag redan lagt ut bilder på mig i konstiga kläder. Det får nog räcka för resten av året med den typen av bilder nu! Vill ju inte riskera att mina trogna besökare får en överdos av galenskap... :-)

Ha en skön fortsättning på kvällen!

Kväll...

Dagen har blivit kväll, Matilda är i Robertsfors och Abbe i Uppsala och jag saknar dom som fan... Abbe trots att han var med mig på jobbet till lunch.

Tror att det inte går att förstå vad kärlek, saknad och längtan är på riktigt förren man fått barn. Hemskt och underbart på samma gång. Skönt att ha vänner som finns i tankarna även om de inte alltid är fysiskt närvarande.

Ligger i sängen och lyssnar på musik, inte enbart cykelmusik just nu, utan musik som jag lyssnar på i det "civila". Det skiljer en hel del på favoriterna då. Jag är ju som jag tidigare varit inne på helt övertygad om att man inte kan bli en bra instruktör om man bara spelar det man gillar att lyssna på, eller ännu värre, det man tror att de tränade gillar. Däremot måste man gilla det man bygger passen på. Flummigt? Ni förstår säkert vad jag menar. :-)

Dagens "Civila" låt är: http://www.youtube.com/watch?v=_38MfMqzleE

Min vision är att bygga passen med musiken som hjälpmedel för att skapa den känsla och intensitet jag önskar i de olika delarna av passet. Jag vill gärna ha en röd tråd på ett eller annat sätt. När man efter 53-55 minuter kliver av cykeln ska det kännas som om man cyklat en träningsrunda, inte som om varje låt varit en egen del i passet.

Hur nära jag är visionen lämnar jag åt deltagarna att bedöma. Jag hoppas iaf att det framgår lite hur jag tänker och mycket jag brinner för att cyklingen ska vara väl planerad, givande och framförallt trevlig för alla.

Just nu spelas det en låt i Kosslurarna som är väldigt "OTobbe", City of Satan med Turbonegro. Men med hela bilden, Halloween och Intervaller, så blir den ganska logisk i sammanhanget. :-)

Jag måste också säga att jag verkligen trivs i Östhammar, känner mig mycket väl mottagen av både övriga instruktörer och deltagarna på passen! Går inte beskriva hur kul det är att leda en klass igenom ett svettigt cykelpass.

Riktigt längtar till kommande pass när det ska köras Team trial, Criterium mm. Tror det kommer bli kanon med tanke på den vilja och inställning som alla visat hittills!

Nästa pass jag längtar till redan nu är Lucia! Luciadisco vill väl ingen missa! Temat "Studio 54" har testats förr på annan ort. Tänk underbar 70-80-tals disco, sköna drinkar, blinkande lampor, snygga människor och svettig dans på den hetaste klubben i New York (Östhammar)... Vad kan gå fel, årets höjdpunkt om Ni frågar mig! ;-)

Funderar lite på om Östhammarsborna är mogna för en utmaning om vem som cyklar i bästa "disco-outfiten"...

Kanske kan locka någon att att utmana mig om Carro fixar ett fint pris till vinnaren... :-)





Nu väntar John i sängen, Blund alltså!

Sov gott alla! :-)

Smakprov på intervall...

För att snabbt kunna komma upp i puls i intervallerna och orka hålla kvar i fem minuter krävs det att man blir lite förbannad... ;-)

Viss musik kommer att finnas med som väl fyller det syftet och iaf får mig att orka slita under hårda pass.

http://www.youtube.com/watch?v=v2kJK28HK9k

För att inte alla ska bli avskräckta så kan jag berätta att det blir en hel del annat också! :-)

Tinad

Sitter i soffan och har precis klämt en Pizza med Abbe... Följde med honom på träningen idag. 10-11-åringarna tränar nästan tre timmar på tisdagar, första halvan ren målvaktsträning, andra med hela laget. Tufft, men föga förvånande blir man bra på det man tränar! Tre timmar i Sveriges kallaste ishall sätter tyvärr sina spår, känner mig djupfryst ända in i märgen, men det är det värt! En kul sak är att "småttingarna" tränar med de stora.



Angående lördagens pass som visades i bild tidigare, det extensiva intervallpasset, så bygger det på 5 intervaller.

Varje intervall är ca 5 minuter och pulsen ska vara precis på tröskelpuls. Dvs precis på gränsen till att man bygger mjölksyra. Målet är att så snabbt som möjligt komma upp i puls och sedan hålla den stabil hela intervallen. Varje intervall följs av en vila som är hälften så lång. Målet under vilan är att så snabbt som möjligt komma ned i ca 70-75% av pulsen (Blå zon). Måttet på formen är hur snabbt man kommer ned i "oflåsig puls".

Vi kommer att jobba med olika tempon, berg och raksträckor. Under intervallerna väljer deltagarna själva teknik för att hålla pulsen på rätt nivå. Vi kommer starta varje intervall stående för att snabbt få upp pulsen.

Jobbigt men väldigt spännande och givande övning.

Min egen träning under den här säsongen har varit mycket fokuserad på olika typer av intervaller och det har gett resultat. Ett underskattat och mycket tidseffektivt sätt att förbättra sin fysik.

Hoppas Vi blir många!

Nu ska Abbe bjuda på kaka innan sängdags... :-)

Lego...

... får man faktiskt erkänna att det är ganska kul att bygga med! :-)

Eftermiddagen softade Vi och byggde fantastiska fordon. Lite filmtime i soffan innan Vi var till hallen igen! Den här gången för att kolla på kusin Arvids träning.

Middagen närmade sig, Albert fick bestämma och han gjorde ett utmärkt val. Kycklingfilé med vitlök, soltorkade tomater, babyspenat och pressad potatis. Är så glad över att barnen i tidig ålder lärt sig att uppskatta god mat.



Nu väntar legohögen igen, vilken för övrigt spridit sig över hela vardagsrumsgolvet...

Skönt att ha Abbe hos sig, hade blivit en för tung vecka annars.



Vi kanske hörs igen när lillen somnat och jag funderar på livets svårigheter och glädjeämnen.

Hockey!

Det var en ivrig kille efter frukost. Laddad med äggröra, mackor, varm choklad och juice fanns det inte mycket tålamod att vänta på att åka till hallen.

Vi var på isen redan 11, fick åka utan klubba till 1230, sen blev det ytterliggare en halvtimme pepprande på min lilla målis!

Vi var båda nöjda och trötta efter två timmar på skridskor.

Nu har vi ätit en snabblunch och ska spendera resten av dagen med mys. Finns få saker som slår en ledig måndag tillsammans med Abbe. Saknar redan Matilda som blir borta ända till fredag kväll.

Laddad kille!



Mycket pyssel med prylar på en målvakt... :-)



En kort paus mitt i skrinnandet!



Lite posering måste man ju göra... :-)





Ganska mör efter två timmar, pappa också.



Efter att ha tränat och duschat är det viktigt att äta från hela kostcirkeln... :-) Middagen blir lite finare, korv är ett ovanligt inslag i menyn annars, men väldigt gott ibland!!!



Nu pratas det om legobyggande igen. Vi får se om jag kan förhandla till mig några minuter med Lance också, har bara sista kapitlet kvar. Jag vill verkligen rekomendera boken, en otrolig berättelse om en av världens största idrottsmän och hans resa tillbaka till livet och framgång! Kan vara bra ibland att känna att det finns andra som gått ännu tuffare rundor än man själv.



Vi ses!

Semestermåndag!

Barnen har höstlov, så även jag!!! Iaf idag och på fredag. :-)

Sovit länge och haft en mysmorgon med Abbe. Alldeles snart är det dags att dra på sig understället för att rulla iväg till ishallen för några roliga timmar med junior. Ska bli skoj att peppra honom med lite skott!

Mona och Matilda har dragit till Norrland på jobb, Matilda ska tillbringa sitt lov på gården i Robertsfors där hon sommarjobbade! Hon är tuff min lilla tjej.

Pianospelaren.



Tonåringen...



Cyklisten



Bonnungen... :-)





Hon har många sidor min coola 15-åring!

Broken...

... fantastisk låt med en av mina favoritgrupper, iaf utanför cykelsalen.

http://www.youtube.com/watch?v=4z9erWfXXNY

You're the air that I breathe
The sun when it breaks through the clouds
You're all that I need
But I know that you're having some doubts
I'm down on my knees
I pray you'll stick this out
Beggin' you please girl
I'm sorry I let you down

I'm broken like a promise
I'm shattered like a dream
I'm broken with all my pieces scattered 'round for you to see
I'm broken like record
I sing the same old song
I'm broken like the heart of a man that's run away from love too long
Girl what about you
What about you girl

It's so hard to speak
I can barely look you in the eye
It's so hard to breathe
I know I ain't afraid to die
Your breath is so sweet
Your kisses could get me high
My heart is so weak
But your loving could get me by

I'm broken like a promise
I'm shattered like a dream
I'm broken with all my pieces scattered 'round for you to see
I'm broken like record
I sing the same old song
I'm broken like the heart of a man that's run away from love too long
Girl what about you
What about you girl

I'm broken like a promise
I'm shattered like a dream
I'm broken with all my pieces scattered 'round for you to see
I'm broken like record
I sing the same old song
I'm broken like the heart of a man that's run away from love too long
Girl what about you
What about you girl
Girl what about you
What about you girl
Girl what about you


Mätt!

..och belåten! :-)

Abbe gjorde en fantastisk äggröra!

Nu ska Vi titta på en ny lägenhet sen väntar förmodligen några timmar på is.

Vi höres!


Söndag morgon...

Vaknade 0845, utsövd! :-) Drar tillbaka klockan och konstaterar att det blir en ganska lång söndag. Abbe sover fortfarande som en gris, en söt gris iofs. :-)

Börjar bli hungrig nu och längtar efter vår traditionsenliga helgfrukost, vilken på många sätt påminner om ett mycket bra hotell, förutom att vår äggröra är bättre!

Har tagit vara på den extra timmen nu på morgonen genom att börja pilla med cykelpasset som ska levereras på lördag. Halloweentema... Inte helt lätt. Börjar bli riktigt nöjd med första kvarten och det kanske räcker eftersom någon sagt mig att det är bara första 10 och sista 5 deltagarna kommer ihåg. Jag hoppas faktiskt att det inte är så, det skulle ju vara trist om alla timmar man lägger på de övriga 45 minuterna är bortkastade...

Blev glad igår, igen, när jag fick lite ros angående musiken. Extra kul att det inte var någon av de yngsta deltagarna som uttryckte sitt gillande.

Jag har ju sagt att jag inte egentligen "bryr" mig om vad klassen gillar musiken eftersom jag väljer musik efter vad som fungerar att cykla till och för att försöka skapa den känsla som jag vill åt beroende på vad vi gör. Men, självklart är det ju jättekul om några tycker om det som serveras. :-)

En sak är iaf helt säker, jag kommer aldrig spela något jag inte känner 100 för även om jag tror att det skulle attrahera några deltagare. Har gjort det misstaget en gång, aldrig mer! Fick något korkat infall för ett par år sedan att jag skulle göra ett schlagerpass strax innan melodifestivalen eftersom jag kommit över alla låtar. Kul tanke kanske, en hel del av deltagarna älskade passet, inte jag! Följden blev att jag bara ville att det skulle ta slut och jag var förmodligen heeelt kass där framme som instruktör...

Passet på lördag kommer bli extensiva intervaller, jätteskoj!!! Kommer att beskriva under veckan hur det fungerar så att ev cyklister som gästar här kan vara väl förberedda. Musiken kommer få vara en överraskning, listan läggs ut efter passet.

Lucia ser jag fram mot, planerar att köra ett riktigt glatt discopass med den berömda nattcluben "Studio 54" i New York som tema, missa inte det! :-)

Nu ska jag försöka få liv i Abbe så vi äntligen får vår efterlängtade frulle!

Ha en bra söndag så länge!

Trötta grabbar...

Vilken dag!

Som tidigare skrivits började dan tidigt. Hockeysamling, buss till Sandviken för Abbe, bil till Frösan för mig. Under min cykeltimme spelade Abbe den första matchen, vinst med 5-3!

Under min resa från Östhammar till Sandviken spelade grabbarna den andra matchen, vinst med 4-1!!!

Efter ett snabbstopp på McD så hamnade även jag i Sandviken och fick se Abbe och grabbarna vinna den tredje matchen med 8-3! Abbe vann sin halva med 5-0! :-)

En match kvar, dom skulle vinna på målskillnad om dom inte blev utklassade, oavgjort räckte för att vinna med 7 poäng mot tvåans 5! 1-1 blev resultatet, Abbe nollade sin halva och gjorde två grymma och matchavgörande räddningar med bara några minuter kvar! Så kul att se, jag är grymt imponerad av ledarna i lilla Skärplinge.

Dessutom vann SHK's 97:or sin grupp. Total dominans av lantisarna mot Valbo och Sandviken!

Nu är vi äntligen hemma, middagen blev på Max i Gävle, låtsas att jag inte åt lunch på McD tidigare idag... :-S

Några bilder måste jag bara dela med mig av, han är bra go min lilla kille!





Duktiga killar! :-) Abbe är längst fram till höger i bild.



Priset i tryggt förvar i plocken!





Så trött och nöjd kille... :-)



Nu väntar sängen och en välbehövlig sovmorgon. Abbe har redan beställt att vi ska åka till hallen på fria åkningen i morgon. Mycket energi i en tioåring. Först ska vi iaf sova ut och äta en lång frukost med äggröra, croissanter, marmelad och annat gott!

Sov gott alla! ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

SHK!!

Det blev en kul timme på Frösan! Precis så tuff som det var tänkt! Alla är verkligen duktiga, tekniken blir allt bättre och inställningen stavas VINNA!:) just nu är det kaffe och MumsMums i Sandviken som gäller. SHK har vunnit båda sina matcher med båda lagen. just ja, jag brukar tala om vikten av mat efter träning, för att lugna alla oroliga kan jag berätta att min återställare intogs på McDonalds i Gävle... Vi hörs!

Lördag morgon

Tidig start med frukost kvart i sju. abbe var iaf laddad när jag släppte av honom vid samlingen en timme senare!:) Blev lite tidig till Frösan så just nu laddar jag med kaffe inför berget. bokningslistan ser bra ut så det blir nog skoj! om det här ser konstigt ut så beror det på min telefon, eller möjligen min bristande tekniska förmåga... Nu ska det rullas cyklar! Vi ses!

Giro D'Italia...

... en av världens tuffaste cykeltävlingar, kanske den allra tuffaste, går runt Italien i maj varje år. Målgången är i Milano men innan dess ska drygt 300 mil avverkas varav en hel del i dom tuffaste berg man kan tänka sig.

I Sverige har Vi inget som ens kan jämföras med någon av de små bergen man tampas med, men! I Östhammar i morgon kommer Vi cykla det närmaste man kan komma! :-)

60 minuter bergsetapp med massor av taktik, attacker och mjölksyra som pumpar i låren...

Tänk den här banprofilen.



Totalledaren i tävlingen kör i en oemotståndligt rosa tröja!



Samma tröja fäljer naturligtvis med vinnaren upp på podiet i Milano, ja kanske inte samma, men en likadan... :-)



Självklart är min klädsel till imorgon väl förberedd!



Målet är solklart för deltagarna! Kör tröjan av mig! Ja kanske inte bokstavligen,men iaf bildligt! ;-)

Varmt välkomna till ett berg Vi sent ska glömma.

Natti natti.

Hektiskt...

Kvällen närmar sig 23 och tröttheten smyger på mig. Har åkt Uppland runt idag, Tierp (hemma) - Söderfors (jobb) - Uppsala (Ackis) - Östhammar (Kul fritid!) - Tierp.

Jobbet var stressigt, ännu stressigare att ta sig till Uppsala, missade tiden med 10 minuter, vilket gjorde att tiden i väntrummet blev sköna 3-4 minuter! :-) För att slippa en resa bar det av till Frösan direkt, slipade på lördagspasset en timme sen fika hos min Håkan för att vänta in personalmötet.

Tyvärr påmindes jag i morse om att det var min tur att stå för fredagsfikat, av den anledningen står nu en Mississippi Mud Pie i ugnen och hindrar mig från att inta sängen, 35 minuter kvar...

Insåg förresten att jag har cykel pass på Lucia. Kul, då blir det lite extra special, en buffé av riktiga Discorökare kanske... ;-)

Sov gott alla som har vett om att gå isäng och inte ägna nätterna åt bakning!

Jag bara måste...

Sitter och läser på en av mina Idolers blogg, länk finns till höger, Colting heter mannen i fråga!

Har precis hittat en Best of blogg, Jonas mest kommenterade,utskällda eller uppskattade bloggar.

Klipper in några av mina favoriter... ;-)

Det blir mycket text, men tro mig, har man det minsta humor och självdistans är det fantastiskt roligt... Go Colting GO!!!

http://www.colting.se/blog.html



Fuck Facebook

av Jonas Colting den 11 december 2007 kl 17:01


Jag har också laddat upp ordentligt för att förlöjliga och håna den senaste eller iallafall hetaste flugan för alla dem inte har riktiga kompisar. Nämligen Facebook. Så ytterligt patetiskt! Pokningar, snöbollar och andra mellanstadievarianter av den lilla roliga boken "Mina vänner"

Och jag menar; man är ju VERKLIGEN intresserad av vad halva ens klass från åttonde klass gör eller någon från sommarjobbet 1989 eller en lumpare från kalla vinterkriget. ABSOLUT! Berätta allt för mig om dina två barn och jobbet på Ica! Jag har ju inte brytt mig eller haft kontakt med dig sedan 1986 men nu är jag NYFIKEN! Som fan. Och jag har all tid i världen! Så skicka lite snöbollar. Hi-hi-hi-hi, vad det kittlas.

Om ni någonsin hittar mig på Facebook så var snälla och ge mig en spruta så jag somnar in för då har jag regrederat in i något sent stadie av demens.

Och hade jag haft lite mer oomph så hade jag raljerat vidare.

Facebook; bara för folk med kommunala jobb där man ändå inte får så mycket gjort innan lunch.

Fuck Facebook part II

av Jonas Colting den 17 december 2007 kl 12:50

Det är var ju fantastiskt roligt! Och intressant ur ett Fredrik Lindströmskt Sverige-och-svenskarna-perspektiv. Nämligen fenomenet där någon raljerar över någonting som SvenneBanan älskar och följaktligen får ordentligt på pälsen. För om SvenneBanan tycker om det kan det inte vara något fel på det; tänk Bingolotto, Bonde söker fru, Markoolio och Marie Picasso. Eller hur!

Reaktionen över mitt Facebook-förlöjligande har bara överträffats av mitt inlägg i juli kring mellansvenska Jihad och den omvända rasismen under onsdagskvällarnas muslimiering av Alidebergsbadet. Samma upprörda och indignerat politiskt korrekta reaktioner då som nu. Reaktioner utan ett ens av humor och ironi vill säga. Vilken är en rak motsats till den anda som jag själv författar bloggen i. Alltså, fatta nu. Jag skriver inte min blogg för att bli kompis med Mona Sahlin! Och jag har inte heller fått mina åsikter lobotomerade via åratals av träning på att tänka i banor av menlöshet som inte får stöta sig med en enda rörelse, organisation eller intresseförening. Det är bara för människor i politiska ungdomsförbund eller andra som tidigt i livet kastrerats.

Och jag måste här få ta chansen att svara på några av kommentarerna som var så gulligt rörande i all sin smilbandsbefriade enkelspårighet.

Suck... bara för att man själv inte gillar face book eller anser sig ha tid med det eller vad det nu än är kan man ju låta andra hålla på utan att degradera dessa till fullkomliga idioter.-Evis

-Men det är ju det som är roligt här! Idioter får stå för dig själv, det är ett ord som jag sällan använder och absolut inte i det här fallet. Och om du vill leka dagis på nätet så får du väl göra det oavsett vad jag tycker eller hur? Och så kan du alltid läsa några andra bloggar som är snällare så att du slipper bli ledsen. Jag har hört att Bollibompa har en blogg via SVT, testa den!

Håller med Evis, skriv mer om det du är bra på; träning i allmänhet och triathlon i synnerhet.-Marcus

Igår simmade jag 3000 meter i blandad form och körde sedan 90 minuter styrka, funktion och rörlighet på Onyx. Kul att läsa? Nej. Jag håller på med triathlon men det är inte vad jag är.

..En världsklassatlet som du borde kunna vara mer ödmjuk än vad det senaste blogginlägget tyder på.-Magnus Svahn

-Så ju bättre man är på någonting desto mindre åsikter får man i allmänhet ha? Och vari ligger bristen på ödmjukhet i att raljera över Facebook? Nädu Magnus, du får nog lära dig att skilja på ödmjukhet och frispråkighet. Och det här är så typiskt Jante, duktiga svenska idrottsmän fostras ju att knappt säga mer än att bollen är rund och att det är kul att få vara med. Henke Larsson-syndromet.

Håller med inlägget ovan...du ska nog inte klanka ner på oss kommunalarbetare för mycket, de morgnar du stigit upp 05.15 för att GÅ till jobbet kan väl räknas lätt. För att efter jobbet äta mellanmål och ge dig ut o cykla 4 timmar. Tycker det verkar va mest swiffrande och åka runt på stan o fika som gäller för herr Colting:) Kanske dags att börja leverera själv innan man gnäller på sånt man inte har så mycket erfarenhet av;) -Daniel

-Vad tycker du att jag ska göra? Ta ett skift på Gatukontoret eller? Och vad är det du vill att jag ska leverera? Arbetsviljal? Luthersk moral?

Tyskjävlar

av Jonas Colting den 21 februari 2008 kl 07:55


Jag sitter i Frankfurt och det är flygplatsen som Gud glömde. Roman Polanski hade kunnat göra en film om den.

Jag är alldeles yr i huvudet av sömnbrist då min inre klocka är strax innan två på natten. Jag är sådär alldeles nära mina känslor som man gärna blir när man är groggy av sömnbrist och den mentala fernissan är tunn som ett Polarbröd.

Och jag tänker att jag är för klen, för artig, för mesig och för rädd för att blogga. Alltså, att blogga det som jag tänker. Egentligen. Det som jag kan skriva och alla i hemlighet skulle kunna hålla med mig om. Sådär i smyg om inte Mona Sahlin lyssnar eller det offentliga rummets kastrering av all tankeverksamhet som inte är mainstream och certifierad av Hem & Skola eller annan strömlinjeformad tryggehetsnarkomani.

Så jag tänker att tyskarna är ett ohyggligt fult folk. Tjocka. Bleka. Svullna. Frisyrskadade. Klädvalsblinda. Tyskar ser ut som de tyska nihilisterna i "The Big Lebowski" eller som Baader-Meinhof 30 år senare. 

Dessutom otrevliga till råga på allt. Barska och gläfsande på tyska som får en att känna sig som statist i Örnnästet. Prata inte med mig på tyska! Du jobbar på en flygplats och jag är på väg från Kanada till Sverige! Vad i din tjockskalliga herrefolkshjärna får dig att tro att jag vill prata tyska? Tänker jag.

Tur att jag inte skriver om det för då hade tyska intresseföreningen känt sig kränkt. Samt de fulas intresseförening. Och de klädvalsblindas. Och de riktiga statisterna i Örnnästet. Jawohl.

Tur att ingen skriver så om svenskar. I det landet är ju alla jävlar kränkta. Mest kränkt vinner. Alla ska få bli Lucia.


Att välja väg

av Jonas Colting den 28 april 2008 kl 23:38


No easy way.

Det är ett motto som Gordo tycker om att använda sig av. Och med tre så enkla ord så kan man sammanfatta essensen av all individuell elitidrott.

Att det mitt i all trötthet, smärta och prövning också finns en magnifik möjlighet till utveckling av de personliga horisonterna, ett renodlande av den förmåga som vi alla besitter och ett slipande av den vassa eggen där kroppen och själens kraft sammanstrålar.

Jag är mitt egna självförbättringsprojekt. Min egna Michelangelo-staty, Mitt egna work-in-progress.

Och när jag nu vrider om tumskruvarna ett varv till på väg mot VM så är det just det mottot som jag lystrar till. No easy way. Att kunna höja min förmåga ifrån bra till bäst, ifrån hängiven till fanatisk, ifrån 90 till 100.

I all relativitet är också jag en lat och bekväm person. I min värld vill jag också få en curlad bana ibland. Och det är OK! Ingen kan  vara Rocky alla dagar om året....Men jag vet också i maggropen när jag har valt den lätta vägen. Den lättare vägen har hundringar på start 1.30 och inte på 1.20. Den lättare vägen leder oftare hem om det regnar på cykelpasset. Den lättare vägen vågar inte döda redan på första intervallen. Den lättare vägen gör inte lika ont och kräver inte lika mycket kuk.

Jag har lyckats bra under åren med att hitta perioderna där jag vet att jag måste höja mig ordentligt. För det handlar om att vara sparsmakad. Den tuffaste träningen kan vara oerhört självförbrännande om den utförs vid fel tidpunkt, på fel sätt eller för länge. Den "lätta" vägen i min bok kan ändå vara 26 veckotimmar med bra tryck så det är nyanser som jag skriver om här. Mer än något annat så är det den mentala styrkan ifrån en sådan här gisslan-befriad utveckling som är värd mest.

Att hitta de tydligaste drivkrafterna i den här processen är viktigast för mig. Och att det finns en uttalad rörelseglädje och tillfredsställelse med hela livsstilen.

Inför tävlingen i lördags fick jag ett sms från Clas Björling där det stod ungefär "lycka till och tänk på hur tacksam du ska vara att du kan göra så fantastiska saker med din kropp". Clas har det rätta perspektivet efter att ha gått från att varit en triathlet i världsklass till att vara helt däckad av Epstein-Barr virus under 18 månader och han är nu på väg tillbaka med nya kunskaper

Det är inget straff att köra triathlon. Det är inget kok stryk att simma klockan sex på morgonen eller springa 25 kilometer innan frukost.

Det är ingen uppoffring att köra en varm half-IM i Lissabon. Inte ens när fötterna blöder. Det gör ont men det går över. Precis som allt annat som är jobbigt. Och det jobbiga är en förutsättning för att resultatet ska bli bra. Och nu ska bra bli bättre.

Expect to work hard. Expect to improve. Expect to work harder.


Ännu ett...

... smakprov på en av mina favoriter.

http://www.youtube.com/watch?v=MsNCXjA0qFQ

Världens bästa nedvarvnings- alternativt stretchlåt. :-)

Smakprov!

Mätt och belåten, lilla familjen har precis lämnat.

Tänkte bjuda på ett smakprov från passet på lördag, den gamla favoriten jag tänkte damma av! :-)

http://www.youtube.com/watch?v=JnNSfBLPOJI

Ett smakprov till, den för mig mest otippade låten... Gissa var i ansträngningsskalan Vi ska vara under den här. ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=9SJQfM_Cnhw

Nu ska jag ladda lite för en lång kväll med Koss som sällskap! :-)


Cykelhistoria!

Bilderna från TdF är ju underbara, min egen cykelhistoria är inte lika lång och snygg, även om det hänt lite där också. :-)

Första tävlingen, 10 grader varmt, ösregn, sju mil i skogarna runt Rättvik, tuuuung cykel, orakade ben och långa strumpor!!! Ve och fasa!!! :-)



Nått år efter var det bättre väder, bättre cykel och korta strumpor!...



Ett år till så var man dessutom lite snabbare. :-)



För att förtydliga tjatet om strumpornas längd lite så ska jag berätta att stil är mycket viktigt i cykelsport! :-)

Strumporna ska vara korta, den enda som kommer undan med annat är Lance Armstrong. Sittställningen ska vara "ren och snygg" och benen SKA vara rakade! :-)

Män som rakar benen vinner cykeltävlingar, de andra förlorar eller spelar fotboll... ;-)



Den uppmärksamme läsaren noterar säkert de två cyklisterna på benet på bilden. Skadad kille! ;-)

 

Inspiration!

För Er som gillar, eller är på väg att lära Er gilla cykling så kan jag tipsa om den här siten www.letour.fr

Finns mycket intressant att läsa om världens största sportevent där!

Måste dela med mig av lite sköna bilder från tävlingens historia också. Första gången man körde loppet var 1903, det har hänt en del sedan dess. Fast, som en tidigare kollega sa: Ni cyklister måste ju fortfarande trampa... :-)















Tröjan på bilden ovan bärs av den som samlar mest poäng i bergen, dvs den Vi ska tävla om på lördag! :-)

Allt har faktiskt inte blivit snyggare även om det blivit mer funktionellt...



Vet inte vad jag gillar helprickigt heller...



Lance gillar jag alltid!



Men snyggast av alla är Tom Boonen! Mest pga av den galet snygga och snabba cykeln!


75%

Är väldigt nöjd med de första 43 minuterna av lördagens bergspass. Återstår att fila lite på de sista 17... Egentligen är det bara partiet från minut 43 till 49 som fattas. Att det ska vara så svårt ibland!

Lite sömn så kommer säkert lösningen imorgon. :-)

Goonatt!


Musik och Berg!

Sitter med HP'n i knät och lurarna på plats. Har kört ett bergspass den här terminen på Frösan och nu är det dags igen. Enklast vore att köra samma på lördag också, men det känns lite trist. Dessutom har jag fått lite nya idéer under veckan! :-)

Eftersom att det upplevdes som positivt att köra Laps och att det verkade som att ganska många gillade den tävlingskänslan som skapas så blir det någon variant på "tävlingsberg".

Ett alternativ är att köra det som ett rent bergstempo, typ Alp d'Huez. Ett annat lite mer spännande är att köra det som ett berg med många attacker i någon form av intervallkörning. Om alternativ två väljs så är det dessutom givet med ett par sprintar för att ta bergsprisen! :-)

Nu ska jag fundera vidare, vad det blir presenteras här med musik och allt för trogna läsare!

Just ja, rubriken, det som är skönt med att bygga bergsklasser är att det finns tusen och åter tusen grymma låtar att välja på med rätt tempo. :-)


Underbar!!! :-)



Abbes och min kaka blev precis så ljuvlig som Vi förväntade oss! :-)

Resterna åker nog med till jobbet imorgon, har man dålig karaktär så är det bra att ha lite fikasugna grabbar på kontoret!

Receptet vi använt är:

2 ägg
3 dl socker
125 gram smör
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1½ tsk Vaniljsocker

Så långt är allt väldigt basic. Vi brukar experimentera med lite olika sätt att göra den lite mer exklusiv.

Idag hackade Vi fin 70% choklad som Vi sedan tryckte ned i kakan innan gräddning. På "vuxenhalvan" användes Marabous mörka med Pistagehack. På "barnhalvan" tryckte Vi också ned några grovt hackade Mariannebitar.

Efter exakt 32,5 minuter i ugnen på 150 grader tog Vi ut den och strödde över ytterliggare lite chokladhack som får smälta av kakans värme.

Chokladbitarna ger en fantastisk kaka som känns lite lyxigare, testa gärna! :-)

Kalorieinnehållet är ca 1 000 000 kcal / 100 gram, om någon orkar bry sig... ;-)

Nu är det sovdags för pojkarna Karlsson!

Natti natti!

Mumma!

Jag är ju som vissa redan listat ut svag för god mat och dryck. Vilket tyvärr medför att man inte riktigt är lika deffad som en riktig cyklist...

Hur som helst! Abbe och jag brukar alltid passa på att baka något gott när Vi är tillsammans. Ikväll blir det kladdkaka.

Hoppas att även ett innecykelpass där man halvligger i soffan med datorn i knät bränner lite kalorier. :-)

Gryyymt höga förväntningar på kakan iaf!



En annan passion är "jakten på den perfekta Espresson"...

Orkade inte vänta på kakan!





Nu ringer klockan! Dags att slita ut kakan, recension och receptet presenteras när den svalnat lite och avnjutits tillsammans med en klick äkta vaniljglass.

Bon Apetit! Eller lycka till som dom säger i Belgien... ;-)

Söndagen den 19 oktober.

Började med en efterlängtad sovmorgon, ända till 8:30. Klockan 11 satt jag bänkad i kyrkan och lyssnade på när Matilda spelade flygel och sjöng. Hon är verkligen helt otrolig den tjejen, blir lika imponerad vid varje framträdande.

Resten av dagen har spenderats i underställ och jobbarkläder, hade lovat att hjälpa Mona ta undan typ flera ton löv. Jag Hatar löv!!! Inte för att jag är lat, men det är precis som med snöskottning, ett jobb som man vet att det aldrig blir klart, usch... Fick god mat och fika så det var väl värt besväret trots allt! :-)

Nu väntar middag, Abbe är hos mig för han och hans bästa polare Jojje ska "praktisera" hos mig på jobbet imorgon. Dom små vilddjuren är mycket nyfikna på att se hur det går till att göra "världens mest avancerade kablar"... :-)

Ska försöka sno åt mig datorn lite senare igen från Abbe, han duschar just nu så då får jag låna den. Skulle vilja sitta en liten stund med Mixmeister, för det som är bra med att kratta löv är att huvudet under tiden kan användas till att fundera på cykelklassdesign! :-) Har lite nya uppslag för lördagens bergspass som jag gärna vill få ner i datorn innan dom hinner tona bort ur min förvirrade och överbelastade hjärna...

Ha en bra kväll så länge!

 

Porr!!!

Nu snackar vi inte någon mjukporr med dimmat ljus och softad kameralins. Nej Vi snackar hårdporr när den är som allra bäst!!! Cykelporr! :-)

Jag har haft svårt att koncentrera mig på Stjärnor på is och för att inte fokusera på botten av chipsskålen så har jag ägnat mig åt lite seriöst porrsurfande, favoritsidan heter www.specialized.com

Önskelistan ser ut enligt nedan!

Allra först kommer en bild till innecyklisterna i Östhammar. På bilden går en av mina favoriter, Belgaren Tom Boonen, i mål som vinnare. Detta till trots hade Ni alla en snyggare målgång än han, eller?... ;-)



Tempohoj, läckert så man blir tårögd...

 
Linjecykel, en uppdatering av min nuvarande, snygg...


För att ha skoj i skogen vill man gärna grensla den här...

CX, eller Cykelcross som det kallas är en ny sport i Sverige som är på frammarsch. Förlänger säsongen och är ett bra alternativ för alla som vill ha bara en cykel. Just den här fås för runda slängar 5 500 $...

För att rulla ned till det lokala fiket iförd sneakers, jeans och en najsig t-shirt på ett stilfullt sätt är den här ett givet val!


Även de små ska hojja med stil! 


Sist, och minst, nått för de allra minsta! :-)

JA! Jag gillar Specialized! Ett märke med massor av attityd och grym design, kraftfullt och mjukt på samma gång!

Skulle man få förverkliga den här önskelistan, undantaget de två minsta skönheterna, så behöver man en mindre, ganska stor faktiskt, förmögenhet... :-( Bidrag mottages tacksamt! ;-)

Nu väntar sängen och Lance Armstrongs starka skildring av livet tillbaka efter cancersjukdomen, it's not about the bike. Rekomenderas varmt!

Förresten! För Er som missat hur glad man blir av att trampa Specialized! ;-)



Även junior är nöjd!!!



Natti natti.

En bra dag!

Den här lördagen startade lite illa, vaknade både lite sent och med tungt huvud. Hade som tur var förberett inför turen till Frösan. Snabbdusch, i med linser och på med cykelkläder, samtidigt hastades frukosten fram, blev lite simpelt tyvärr. Ett glas juice och lätt naturell yoghurt med en näve valnötter och lite flytande honung. 

Underbart väder, trots att isen satt som murad på bilen, knäckte två cd-fodral innan sikten var ordnad! :-)

Kommer till Östhammar i god tid känner mig lite bättre i huvudet men är lite "nervös" för om det ska dyka upp några cyklister, vackert väder och höst brukar betyda lövkrattning på helger...

Ser dystert ut med en kvart kvar till start, men då börjar det rassla in folk och vips så är alla cyklar upptagna! Så kul!!! :-)

Många nya, vilket alltid är spännande, just idag kunde det bli lite extra spännande eftersom planen var att köra Laps, lite förenklat men ändå ett intensivt och krävande pass. Hade förberett ett fint pris till vinnaren för att fira första tävlingsklassen, 288 kcal var det värt... ;-)

Vi rullade iaf igång och alla blev ordentligt varma. Den andra halvan av passet kördes som en simulering av en MTB-tävling, två varv. Jag måste säga att jag var grymt imponerad av alla deltagare! Stor inlevelse och massor av kämpa, kändes ända in i märgen hur ALLA ville vinna, så grymt skoj! Bara att hoppas att det inte var bara jag som hade kul...

Har hela tiden varit lite smånervös för hur "min innecykling" skulle tas emot eftersom den skiljer sig lite från "den gamla tidens spinning". Återstår att se, just nu känns det ganska ok, det lär ju visa sig på deltagarantalet om man är på rätt spår.

"Tyvärr" så är jag ganska säker på att det är väldigt mycket beroende på passupplägg, musikval och instruktör om man får deltagare på gruppträningspass, vore ju enklare för en själv om man kunde slå ifrån sig och skylla på andra omständigheter om inte folk kommer. Jag hoppas därför verkligen att de träningsflitiga i Östhammar kommer med synpunkter och önskemål om det är något de saknar.

Efter cyklingen bar det av till Skärplinge för att se Albert spela match mot Almtuna! Blev lite körigt men med lite moms på hastighetsbegränsningarna så missade jag bara ett par minuter av hans period. Hade bett tränaren att han skulle få stå sista eftersom de delade på tre målisar, tack för att min önskan blev uppfylld Björn! :-)

Abbe gjorde några fina räddningar och nollade sin period! Matchen vann de med totalt 4-1! SHK, SHK, SHK!!! :-)

Lunch och lite fika i Stav innan jag rullade hem. Strålande väder och tanken på en runda på den älskade racern blev för svår att motstå... Inte länge, men en dryg timme blev det iaf. Kanske sista gången innan det är MTB, dubbdäck och skärmar som gäller på helgerna. 

Finns vissa saker som jag inte gillar med cykling på höst, vinter och tidig vår...

Alla kläder som krävs..



Ett av de värsta är att stänga in de toksnygga skorna...



I de tokfula skoöverdragen som krävs för att inte frysa sönder tårna i de både tighta och välventilerade skorna...



Väl ute är ju förarplatsen lika vacker...



Naturen är dessutom full av sköna färger! :-)



När man fått igång pulsen och blivit varm glömmer man nästan att man tyvärr ser ut mer som en osexig längdåkare än en stilfull cyklist... ;-)





Vilket man blir smärtsamt medveten om när man är hemma igen... :-)



Jag älskar verkligen att cykla men helst i värme. Allt är enklare, trevligare återhämtning också!



Framförallt kan man på sommaren i bästa fall få se lite snabb ut, gillar inte tanken på mig själv som en vilsekommen längdskidåkare alls! Tur att jag har möjligheten att plocka fram lite sommarminnen i cykelsalen, tack Carro!!! :-)



Nu väntar slappning i soffan.

Ha en skön lördag alla som orkat ända hit... ;-)

Schlager...

Tittar på Idol och lyssnar samtidigt på morgondagens cykelpass, dessutom läser jag lite låttexter på nätet. Vem var det som sa att inte män klarar Multitasking... ;-)

Har iaf hittat en låttext som jag av någon anledning fastnade lite för.

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd och komma in
du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt.

Och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va' din verklighet
du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
när jag önskar inget hellre,
Än att du gör allt emot mig snart.


Helg!!!

Klockan har passerat 15 och jag känner att jag förtjänat att avsluta arbetsveckan.

Nu bär det av hem, fylla upp kylen lite och sen åka och titta på Abbes hockeyträning.

Med lite tur blir det middag någonstans, blir det inte det så ska jag fira med någon smarrig rätt ur den egna receptsamlingen. Ska försöka läsa Carros blogg lite noggrannare för att styra ned kaloriintaget lite under vintern... Vill gärna undvika att bli alltför konturlös under årets mörka månader! :-)

Gillar sommaren av många skäl, ett av de främsta är alla hårda pass på cykeln som gör att man både blir snabb och att man snarare har problem med att äta tillräckligt än för mycket.

Ett gott alternativ som går snabbt och lätt är att köpa ICA's Toscana mix, blanda med Babyspenat, Körsbärstomater, lite gurkstavar och Fetaost. Toppa med lite Pinjenötter och Hyvla över lite färsk Parmesan. Servera till en lagom stekt köttbit som skurits i tunna skivor, laxbitar eller kyckling, MUMS!!!



Nu väntar Hockeyträning!

Kanske ses igen senare.

Ha en skön fredagskväll så länge.





Visst är han lite cool min lilla tioåring... :-)

Bra slut på dagen!

Är helt slut efter några hektiska dagar på jobbet, veckor faktiskt. Det är kul att jobba, jag trivs verkligen med hetluften, men man behöver landa ibland också. Imorgon skulle alla timmar behövas vid skrivbordet, tyvärr blir det bara till 11, sen ledningsgruppsmöte i Gävle plus middag på Absint, suck..

Nog om jobbet, ska återkomma till rubriken, det som gjorde att dagen slutade bra.

Under kvällen fick jag prata några rader med en god vän som jag inte haft någon kontakt med under en period. En vän som jag tycker mycket om och respekterar massor men som jag av olika anledningar inte pratat med på länge.

En oansenlig händelse kan tyckas men en händelse som gjorde mig väldigt glad. :-)

Nu väntar sängen, en lång dag att ladda för igen.

Sov gott!

Tobbe

TV!

Ligger äntligen i soffan och slappar, något matprogram på TV, älskar matprogram! Tyvärr var väl inte detta något av de bättre..

Kommer iaf att tänka på hur gott och enkelt det är att göra något gott med lax. Snabbt och gott, perfekt vardagsmat.

För den intresserade kommer ett par tips här. Sparar lite på dom allra bästa favoriterna.

Ugnsstekt färsk laxfilé


Recept för 2-4 personer.


1 / person  Färsk laxfilé


Salta och peppra laxen, ringla lite olivolja över. In i en ugnsfast form som du ringlar lite olivolja i botten på innan laxen läggs i. Ugnen på 200 grader, 12-15 minuter.


Såsalternativ 1


2 dl            Lätt Creme Fraiche, inte för att den är lätt utan för att konsistensen på såsen blir bättre.

1 näve       Färsk Basilika

                   Lagom mycket strimlade soltorkade tomater.


Rör ihop och servera såsen kall till laxen. Snabbt, enkelt och väldigt mumsigt..


Såsalternativ 2


2 dl            Lätt Creme Fraiche

1 dl            Majonäs

2-4 klyftor  Vitlök

1 msk        Flytande honung


Salt och peppar.


Rör ihop ingredienserna, salta och peppra försiktigt, servera kall. Låt gärna stå i kylen någon timme innan för bättre smak. Tips, funkar som dip till chips också!


Såsalternativ 3


1 dl            Sherry

2 dl            Creme fraiche

1 dl            Hackad dill, går bra med fryst.

2 msk        Smör

1 st            Buljongtärning, typ örtagårdens.


Smält smöret och buljongtärningen, tillsätt Sherryn. Låt koka upp. Ha i dillen och Creme fraichen låt sedan puttra en stund. GALET Gott till laxfilé och färsk potatis alternativt pressad potatis.     


Sås 1 & 2 funkar mkt bra till pasta, potatis mm. Sås 3 gör sig bäst till potatis.

Smaklig spis! :-)


Hemma!

Äntligen... har precis sparkat av mig skorna och kostymen och landat i sängen. Helt slut, sliter att resa även om det bara varit en dag, en lång dag iofs som började redan 0430.

Allt har gått bra, Vi fick leverantören att förstå att Vi menar allvar, han refererade själv till Orgalimes bötesklausul! :-) Han förstod nog dessutom, trots allt, att Vi ev vill göra mera affärer med honom. Mer spännande än flygresan var bilfärderna till och från Flygplatsen, precis som förra veckan.

Imorgon hoppas jag kunna komma från jobbet i anständig tid, ja eller idag då. Kanske hinna med ett träningspass ute innan mörkret blir för kompakt.

Kvällen hoppas jag få spendera i soffan, vi får väl se hur det slutar.

Sov gott!

Tobbe

Måndag kväll...

Tänderna är borstade, min älskade "ladyshave for men" har gått ett varv i ansiktet och prylarna för morgondagen är i ordning, tror jag. Baksidan med att åter resa i tjänsten är att man måste vara lite mer strikt dressad igen. Har ju precis börjat vänja mig vid den betydligt mera Casual stil som råder på Habia än på Huhtamaki... :-)

Grabbarna man träffade i möten där påminde väldigt mycket om dessa...



Bortsett från den sköna attityden och de coola glajjorna... :-)

Gillar egentligen skjorta väldigt mycket, men helst till jeans och en kavaj. Strykning är ganska ok t o m, ganska rofyllt.



Känns iaf lite drygt att snöra på sig slipsen och sätta sig i bilen 0500... Har ju inte ens bestämt mig vilken slips det blir! ;-) Har iaf under kvällen lyckats banta ner antalet kandidater till två.



Övriga livsviktiga saker är organiserade väl, pass, biljett, plånbok och snus... :-)

Nu väntar bingen, klockan ringer 0430, hoppas jag.

Sov gott.

Tobbe

Paus...

Efter drygt 2½ timme i möte kräver kroppen och knoppen lite avkoppling... :-)

Har fått bekräftat av Carro idag att den allvarligaste barnsjukdomen på våra innecyklar är botad nu! Jättekul, ser fram mot passet på lördag, då ska det bli åka av... ;-)

Min "cykelkarriär" började på MTB efter att jag kommit på att det var lite fett på kroppen som inte behövdes... När kilona var borta var ändå cykelintresset kvar. Körde lite tävlingar i skogen, mest i Långloppscupen. Efter några år insåg jag att det faktiskt var roligare att cykla på vägar. Mindre dyra reparationer varje säsong och mera cykla.

Det är iofs fortfarande grymt skoj att ut och trycka på i högt tempo på sköna singeltracks, speciellt med Abbe.

Sälen erbjuder massor av skön åkning som passar alla, både uppför och utför.







Numera kör jag och mina polare lika gärna på landsväg, speciellt i Sälen eftersom vi älskar backen från Sälens by upp till Högfjället. På bilderna är det jag och min bästa vän Håkan som svettas en av de finare sommardagarna man kan tänka sig! :-)









Längtar massor till det obligatoriska träningslägret i maj redan nu!

Blir nog att ta datorn och sätta sig med ett nytt cykelpass ikväll, försöka drömma fram den härliga känslan som man känner i hela kroppen när 30-40 minuter klättring i 13-20 km/h på tröskelpuls byts mot utförsåkning i 70-85 km/h... :-)

Vi hörs!

Tobbe 

Musik...

Är för mig en viktig del av livet.

En av favoriterna är Everlast, så galet bra... Tex http://www.youtube.com/watch?v=dtTQNSzXnoQ

Andra grupper som fyller min dator är Jurassic 5 http://www.youtube.com/watch?v=d8CuSTXniXM http://www.youtube.com/watch?v=NEWMvodI2ks , O.A.R, missa inte den här underbara låten! http://www.youtube.com/watch?v=zPEqWgpFZhk  The Roots http://www.youtube.com/watch?v=gbKhdKP0y6w  med flera.

Cykelklasserna innehåller lite annan typ av musik. :-)

Jobbar helst med remixar som funkar bra att cykla till, några av favoriterna är Wideboys och Jody Den Broeder men bäst av alla är Freemasons! Tex den här underbara! http://www.youtube.com/watch?v=Fi1F2fX8ntA eller varför inte http://www.youtube.com/watch?v=epb6SLHnydM eller http://www.youtube.com/watch?v=iXpq094iiuA 

Freemasons har gjort massor med kända artister men även några fantastiska med mindre välkända namn. http://www.youtube.com/watch?v=BzneJnUr_DM

Ni som varit på Frösan och testat att cykla har hört några av dom, det kommer garanterat bli många fler i samma stil!

Programmet som passen mixas i är underbara och lättjobbade Mixmeister Fusion! www.mixmeister.com



Nu ska en skjorta strykas, sen är det natti natti.

Stunder av lycka...

Vi människor är förunnade att känna en massa olika saker, vrede, glädje, sorg, smärta, saknad, lättnad, bekräftelse, kärlek, lust, lycka och en massa andra saker som jag inte kommer på just nu. Ah!!! Kom på några till, mjölksyra förstås, endorfinkickar och ett visst adrenalinrus är också något Vi gärna känner. Är inte helt säker på att andra levande varelser på den här jorden har samma förmåga att känna allt som vi Homo Sapiens kan känna.

Saknad är något jag personligen känner ganska ofta sedan ett drygt halvår tillbaka eftersom jag sedan dess inte bor tillsammans med min familj. I helgen har jag iaf spenderat massor av tid med ungarna, framförallt med Abbe, skoj!!!

Lyckostunder som varit försöker jag plocka fram ur minnet så ofta jag kan, försöker skapa nya också så gott det går.

Ett sätt att skapa tillfredsställelse är att träna hårt, ett annat är kicken jag får av att leverera ett bra cykelpass till en engagerad och motiverad cykelklass.

De flesta av mina lyckligaste stunder har naturligtvis varit tillsammans med familjen och mina närmaste vänner. När barnen fötts har varit fantastiskt, glädjande nog har ännu lyckligare och roligare stunder varit tillsammans med dom och förhoppningsvis kommer de ännu fler. Familj och vänner har varít en del av många upplevelser, något som också återkommer är att många av de roligaste upplevelserna varit på resor, i vårt älskade Sälen eller i cykelrelaterade sammanhang.

Kanske lite överraskande var ett av mina bättre ögonblick när allt var klart med min nya arbetsgivare, var mäkta trött på situationen som var och när bitarna föll på plats med Habia kändes allt perfekt. Efter ett halvår kanske inte allt är perfekt, men iaf tillräckligt bra för att jag inte kan tänka mig ett bättre arbete inom överskådlig framtid iaf. :-)

Tänkte dela med mig av några underbara stunder i mitt liv.

Sälen, i alla former!







En som också ligger mig varmt om hjärtat är min bästa vän, Håkan. Vi har delat många fantastiska stunder, en av de bästa var när vi var till Paris 2003 och såg Lance Armstrong vinna TdF för femte gången. Det var dessutom 100-års jubileum för tävlingen och Vi fick chansen att cykla varvet i Paris tillsammans med 10 000 andra entusiaster några timmar innan proffsen kom! :-)







Paris har sedan dess blivit lite tradition att besöka sista helgen i Juli för att se målgången på Touren. 2005 var året Lance blev historisk genom sin sjunde seger, självklart var jag där, tillsammans med Mona och mina föräldrar, underbart!





Eftersom cykelintresset mer eller mindre frivilligt spridit sig i familjen så var Mona och jag ner till Milano 2007 och såg målgången på Giro D'Italia. En fantastisk resa som nästan kräver ett kapitel för sig.

Plats på VIP-Läktaren vid mål var mäktigt! :-)





Paulo Bettini efter målgång, så små dom är killarna som kan cykla fort i alperna...



Att cykla med familj och vänner på olika platser är fantastiskt roligt. Att numera barnen dessutom är duktiga på att trampa är grymt skoj. Matilda föredrar som sin mamma landsvägen, Albert håller sig tillsvidare iaf helst i skogen. Att attackera en träning tillsammans med Håkan eller bröderna Norling är för mig nästan lika stimulerande som ett pass med ungarna... :-)

Innan ett skönt pass på hemmaplan 2007.



Mycket roligare blir det inte än en kamp i skogen med Nicke och Matte!



Abbe i täten i en skön utförsbacke i Sälen.



Paus i Gudinge!



En bild som inte går att hoppa över, visar lite av hur skoj det är att cykla om man inte tar allt på för stort allvar...



Nu tror jag att det räcker för de som eventuellt orkat följa med ända hit... :-)

Det kommer garanterat bli fler bilder från tillfällen som betyder mycket för mig.

Sov gott!

Tobbe

Söndag kväll...

En skön tur på inlines blev det med Abbe, ca en timme räckte för att köra honom lite trött iaf...



OBS! Notera den coola loggan Abbe och hans tre bästa polare har till sitt Streethockey lag!!!

Efter att vi fikat kladdkaka och glass attackerade vi legohögen igen. Abbe blev mycket nöjd och förevigade vårt mästerverk med krav om att det skulle visas för heeela världen! :-)



Abbes bilder:





Snyggt frihandsbygge va? :-)

Söndag...

Matilda skjutsades tidigt till Stav. Frukost och Tacorester är avklarade med Abbe.

Förmiddagen är spenderade i en Legohög i vardagsrummet. Konstruktionen blev en riktig specialbåt... :-)

Abbe har fotat och kommer garanterat vilja publicera mästerverket!

Nu väntar en inlinesrunda. Varmt och fint väder så det blir säkert trevligt.

Appropå trevligt så tänkte jag lägga ut lite höjdpunkter ur livet inom kort.


Lördag lunch...

Är hemma igen efter ett skönt pass på Frösan med Bergstema! Lite omplanering, hade tänkt Laps men det passade bättre med Berg idag. Ett bra gäng som visade både fin teknik och kämpaglöd! :-)

Vi körde en del serpentiner, förstås!

Ska man köra serpentiner i verkligheten är Mallorca ett bra val under våren, fina vägar och lite trafik. Dessutom tusentals andra cyklister om man vill ha sällskap!

För att komma dit med flyg, vill ju inte gärna cykla dit, så krävs det planerad packning.



En dag i bergen kräver en ordentlig frukost, nått som man mår bra av hemma också förstås!



Serpentinerna på Mallis kan se lite olika ut, en del så här!



Andra så här.



När vi cyklar inne är dom stående delarna i varje sväng en simulering av själva böjen som är lite brantare än resten:



Efter 5-6 timmar i sån terräng är det rätt skönt med en liten Siesta innan middagen... :-)



Det var allt för nu!

Ha en skön lördag.

Tobbe

Lördag...

Vaknade av någon anledning alldeles för tidigt. Abbe ligger och sover, skönt att höra hans tunga andning från sovrummet. Så ung och obekymrad och alldeles fantastisk lite kille. :-)

Om någon innecykelfantast skulle hitta hit så kan jag tipsa om att cykling är så mycket skönare med riktiga skor!

Vanliga MTB-skor fungerar utmärkt och finns i massor av modeller och fabrikat. Vill man ha något mer "gymanpassat" som bara ska användas inne är mitt tips dessa:

Denna finns i storlekar från 36 och uppåt. Priset varierar från 900 till 1400 kr.



Önskar man något lite billigare och "tjejigare" kan dessa kanske vara något. Kostar ca 600 kr 



Klossarna som ska sitta under måste köpas separat, 100-200 kr, om man inte tränar på Frösan och ber snällt, då får man ett par på gymmet! :-)

Priserna på cykelkläder, skor och andra cykelprylar varierar ofantligt mycket. Mitt val om jag ska handla är oftast www.cyclecomponents.com På de svarta skorna är dom ca 400 kronor billigare än "vanliga" butiker. 

Nu väntar en dusch för att vakna till och frukost för att sedan åka till Östhammar och svettas en timme med ett förhoppningsvis glatt och träningssuget gäng!

Vi ses!

Tobbe


Äntligen helg!!!

Har precis hämtat Abbe vid ishallen, han är ju duktig målvakt i SHK's -98:or! :-)

Maten är lagad, uppäten och nu sitter Vi i soffan och jäser med idol på TV'n.

Finns inget bättre än mysiga helgkvällar med Abbe. Meningen var att tjejerna skulle varit med men de fick andra planer och det blev en riktig grabbkväll istället. Mycket mysigt.

Snart väntar Indiana Jones i sängen, tidig lördagsmorgon för att åka till Östhammar och köra spinning!

Bra råvaror gillas i köket!



Smörstekt råpotatis med vitlöksskivor, örtkryddor, färsk Basilika och körsbärstomater.



Stekt färsk kyckling som kryddats med Chili, svartpeppar och salt kompletterar middagen!



Efter en stadig middag och ett träningspass är det skönt i soffan.



Lite extra energi går alltid ned... ;-)



Som avslutning kan en bild på min egen idol passa bra! :-)



Hoppas att Vi ses imorgon!

Tobbe

Undrar...

Om känslan av att vara så här...



Snart kommer att ersättas av känslan i somras igen, när formen var på topp...


Dagens musik

Idag var det fokus på berg, dels pga att det saknas lite saker på cyklarna, dels för att det är lättare för ovana innecyklister att lära sig tekniken när tempot är lite lägre.

Klassen såg mycket bra ut, bra teknik och alla verkade både glada och svettiga.

Musiken som användes var följande, kompletterat med lite specialmixar och sammanblandat i en himla röra...:-)

41 låtar användes totalt i det 60 minuter långa passet, Mixmeister Fusion, guds gåva till cykelinstruktörer och även andra som gillar att hobbypula med mixar! ;-)

It's in the mind

Enigma

85

Prince Igor

Mauro Picotti

85

Come together

Mauro Picotto

85

I kissed a girl (Norman & Atalla Dub)

Katy Perry

64

I kissed a girl (Norman & Atalla RMX)

Katy Perry

64

Give it 2 me (Jody de Broeder club mix)

Madonna

64

Beautiful liar (Freemanson rmx)

Beyonce

64

Hung up (Tracy youngs rmx)

Madonna

64

Streets on lock

Hot Dollar

88

Last day

Lil'Kim

88

Racey Lacey

Girls aloud

75

Disturbia

Rihanna

64

4 minutes (Junkie XL Dub)

Madonna

64

Music Inferno

Madonna

65

Low (TK Rmx)

Flo Rida

64

Let me entertain you

Robbie W

64

Green light (Freemason)

Beyonce

64

Shut up and drive (Wideboys)

Rihanna

64

Don't stop the music (Bob Sinclair club mix)

Rihanna

64

Don't cha (Ralpi's hot RMX)

Pussycat dolls

64

I can't move

Everlast

88

Goodbye

Mauro Picotto

88

Temple of love

Enigma

90



































Ha en skön natt!

Tobbe

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0