TV!

Ligger äntligen i soffan och slappar, något matprogram på TV, älskar matprogram! Tyvärr var väl inte detta något av de bättre..

Kommer iaf att tänka på hur gott och enkelt det är att göra något gott med lax. Snabbt och gott, perfekt vardagsmat.

För den intresserade kommer ett par tips här. Sparar lite på dom allra bästa favoriterna.

Ugnsstekt färsk laxfilé


Recept för 2-4 personer.


1 / person  Färsk laxfilé


Salta och peppra laxen, ringla lite olivolja över. In i en ugnsfast form som du ringlar lite olivolja i botten på innan laxen läggs i. Ugnen på 200 grader, 12-15 minuter.


Såsalternativ 1


2 dl            Lätt Creme Fraiche, inte för att den är lätt utan för att konsistensen på såsen blir bättre.

1 näve       Färsk Basilika

                   Lagom mycket strimlade soltorkade tomater.


Rör ihop och servera såsen kall till laxen. Snabbt, enkelt och väldigt mumsigt..


Såsalternativ 2


2 dl            Lätt Creme Fraiche

1 dl            Majonäs

2-4 klyftor  Vitlök

1 msk        Flytande honung


Salt och peppar.


Rör ihop ingredienserna, salta och peppra försiktigt, servera kall. Låt gärna stå i kylen någon timme innan för bättre smak. Tips, funkar som dip till chips också!


Såsalternativ 3


1 dl            Sherry

2 dl            Creme fraiche

1 dl            Hackad dill, går bra med fryst.

2 msk        Smör

1 st            Buljongtärning, typ örtagårdens.


Smält smöret och buljongtärningen, tillsätt Sherryn. Låt koka upp. Ha i dillen och Creme fraichen låt sedan puttra en stund. GALET Gott till laxfilé och färsk potatis alternativt pressad potatis.     


Sås 1 & 2 funkar mkt bra till pasta, potatis mm. Sås 3 gör sig bäst till potatis.

Smaklig spis! :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0