Tarantino

Här kommer några rader för er som ännu inte upptäckt Tarantinos storhet.

De filmer han har gjort på riktigt samt lite om varför de är ett måste i DVD-samlingen, ja förutom att de är just Tarantinofilmer då.

Reservoir Dogs (1992)




Enkelt, avskalat, blodigt och våldsamt, kryddat med en lysande dialog. Fortfarande en av de bästa filmer som gjorts.

Pulp Fiction (1994)




Filmen med stort F. Den bästa någonsin. Travolta, Thurman och Samuel Jackson i högform. Den inledande dialogen mellan Travolta och Jackson kan ses hur många gånger som helst.



Scenen när Travolta tar hand om Uma är en klassiker även den. Bruce Willis gör sig också bättre än någonsin. Ett måste att ha sett den, 10 gånger, minst. :-) 

Jackie Brown (1997)



Den minst "Tarantinoiga" och den som lämnat minst avtryck hos mig. Klart sevärd men inget som jag kommer att ta med mig i graven som mest minnesvärda ögonblick i livet.


Kill Bill: Vol. 1 (2003)




Grym inledning! Mycket lätt att genomskåda att Quentin gillar Uma, speciellt hennes fötter. Fantastisk film, våldsamt berättad. Inslagen av tecknade scener gör filmen möjlig att se även om man har lite svårt för stora mängder blod...

Kill Bill: Vol. 2 (2004)




Inte lika våldsam som ettan. Ännu bättre dialog och som vanligt oerhört snyggt filmat. Världsklass!

Death Proof (2007)


Så efterlängtad. Grymt snyggt med en tydlig 70-tals touch. Kurt Russel gör sitt livs roll. Klart sevärd film som påminner oss om att kvinnor kan. Minns speciellt replikerna då Russel plockat upp första offret med bilen, fantastiskt.

Inglourious Basterds (2009)



Har som sagt inte hunnit ses än, men det kommer inom kort. Förväntningarna är som vanligt skyhöga när Tarantino står vid rodret.


En annan film värd att nämna är följande. Inte enbart för att Tarantino haft ett litet finger med i den också. Inte heller för att Banderas ,Salma Hayek och Steve Buscemi gör grymma roller. Att den är sjukt snyggt filmad och full av mörk humor räcker inte heller. Det som gör Desperado värd att ta med på listan är den lilla scen där Tarantino spelar "pick up guy" och kommer in i en skabbig bar för att göra en knarkaffär. Scenen där han berättar en historia för bartendern är bland det absolut bästa jag sett.


Desperado (1995)






Hoppas någon blev sugen nu på att lyfta sitt filmintresse något snäpp och lära sig älska Tarantino! Kom gärna med kommentarer om just era favoritscener ur mästarens filmer. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0