Cykla är så tråkigt...

...att göra inne och dessutom ensam på trainer att man nästan inte kan förmå sig att göra det. Nu har jag ju lovat mig själv att ta fram formen och då finns inga genvägar så idag blev det faktiskt ett pass på 45 minuter.

Ska man vara ärlig inför sig själv så måste jag iaf erkänna att det är ganska tidseffektiv träning. Ingen tid för att förflytta sig behövs, klädseln är inte så noga, speciellt eftersom jag inte har någon spegelvägg heller! :-) Dessutom är det mycket jobbigare än att cykla på en spinningcykel, trots att sittställningen är optimal eftersom det är cykeln man spenderar många hundra mil på under sommarhalvåret som används. 

Känslan och intensiteten blir helt annorlunda eftersom trainern saknar svänghjul som kan hjälpa en att fuska lite på en spinningcykel. Slutar man trampa på trainern så stannar tramporna helt enkelt.

Väl uppvärmd var målet att köra intervaller i två olika tempon med en puls mellan 82 och 92% av max, funkade bra. Efter nedrullning så kostade jag på mig ett antal reps benböj och utfall. Även det jätteskoj på egen hand... Not!

Hur som helst, vad gör man inte för att få sörpla i sig en stärkande Gainer med gott samvete. ;-)

Tur att inte en trainer är alltför dyr eftersom utnyttjandegraden varit ganska sparsam hittills...



Varmare än ute den här årstiden iaf! :-)



Jag gillar verkligen pulsbaserad träning, även om det är roligare när det står nått annat än Spd 0.0...



Min "älskade" skivstång! Gjuten på Tierps gjuteri! :-)



Belöningen... :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0