Bad update, i dubbel bemärkelse!

Det har varit en händelserik vecka, tillika en lite mörk vecka för Östhammars cyklister.

Om vi börjar i rätt ordning så var det en fantastisk upplevelse att ligga tätt bakom Kenneth med hyfsad kontroll på första "riktiga" rundan. Man kan uppenbarligen köpa sig snabbare.



Att det kan vara så lätt att cykla när framhjulet har markkontakt jämfört med när det är i luften.

Att sen bakdämparen med sin brain-ventil är genialisk gör färden ännu mer njutbar och effektiv.



Den porriga bakväxeln är inte bara sjukt snygg utan den fungerar perfekt också. Så perfekt att jag som gammal Shimanofantast är beredd att ge segern för skönaste reglage till SRAM.



Hoppar vidare till tisdag. Jag skulle köra vår runda ensam. Det gick bra, fortare i varje parti tills det slog tvärstopp... Som tur var i en tvär vänstersväng i ganska låg fart. Lite skrubb på ett par ställen men inget som gjorde ont.



Det blir Onsdag och ännu en dag med blodspår...

Rille var sugen på en tur till Hallstavik T&R. Ca 6,5 mil i bra tempo! Även Rille får anses som ett bevis för att material (och träning) gör en snabbare.

Sjukt avis på hjulen på Rilles väldigt lätta cykel...



På eftermiddagen var det dags för pass nummer två, mtb med Patrick. Vi höll ett bra tempo och jag ville jaga Patrick så jag släppte in honom framför mig när stigen smalnade av. I ett lite trixigt parti slog Patrick i ena pedalen i en sten vilket resulterade i en vådlig luftfärd på 7-8 meter i 30 km/h med en brutal landning som avslutning. Som tur var fanns det inga stenar eller träd precis där han landade och det hela slutade lyckligt med lite skrubbsår och en ömmande nacke. Kollades för säkerhets skull med röntgen på sjukan.

Nu skulle det naturligtvis varit en bild eller två på Patrick men eftersom han vägrar vara med på bild efter en episod med en halväten bulle så blir det så här istället... :)



Onsdagens kvällscykling missade jag eftersom Emils klass hade galej ute på Gräsö. Med facit i hand kanske det var lika skönt.

Ett gäng drog iväg på mtb. Kenneth, Sebastian och Tomas. I ett av banans roligaste partier men också knixigaste var det dags för tredje vurpan på två dagar. Den här gången var det Tomas tur, eller otur...

Hjärnskakning, en axel ur led och dessutom en fraktur i axeln blev summan av Tomas krasch. Illa, operationen är gjord idag och Tomas är fortfarande kvar på Ackis enligt rapport från hans fru.

Vi är många som tänker på Tomas och önskar honom välkommen hem.

Igår körde jag ett pass mtb på tre mil på egen hand, blev lite tuffare än planerat och pulsen landade på 81%. Två timmar vila inklusive korvgrillning med Emil och Elin hann jag med innan det var dags för pass nummer två.

Anders Lindholm, en av mina nyaste spinningdeltagare och nybörjare på asfalt ville ha sällskap på en 5,5 mil lång runda. Temat var fart...

Första två milen snittade vi 39,5 km/h, lite hjälp av vinden hade vi väl om sanningen ska fram. Totalt tog de 5,5 milen 1,5 timme, ca 20 minuter snabbare än Anders första runda på samma sträcka. Häftig utveckling! 

Idag har två av våra barn slutat sexan. Abbe i Västland och Emil i Östhammar. Just nu firar grabbarna sommarlovsstarten i ett varmt rum med chips och X-box. :)

Abbe och Ville.
 

Efter skolavslutningen drog jag till Gävle för att kissa i en burk, det gick bra...

Gävle var förresten trångt idag med massor av studenter i diverse fordon.



Väl hemma igen blev det fredagsmys med barnen eftersom Nina, håll i er nu, inte var hemma... Love you anyway. <3

Elin tjatade om bad så vad fanns det att göra? Jo bada. Det var förvånasvärt varmt faktiskt.



Det var nog allt av betydelse som hänt sen sist. Eller... Det är det faktiskt inte men det blir en helt annan historia.

Förresten, en sak till. Hade precis guppat ut en bit i båten när min nya chef ringde och pratade lite. Mycket kul, saker faller på plats. :)

Fotnot: Bilderna på cykeldelar är från Ninas ekipage eftersom den var renare. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0