Dresscode

Det är glädjande att så många börjat cykla i Östhammarsregionen och fler verkar det bli. Tänkte som en service till dessa nya och kommande cyklister köra en liten stilskola i några avsnitt... :)

Skor finns i många varianter och det viktigaste är att man har ett par för att cykla i skogen och ett par för asfalt. Naturligtvis går det bra att ha flera par också.

MTB-sko med spd-kloss.


Landsvägssko med SPD-SL-kloss.


Strumporna är oerhört viktiga, de skall vara korta och i huvudsak vita om man cyklar racer. I skogen är det lite mer liberalt... De enda som klarar att med hedern i behåll ha både långa och svarta strumpor på landsväg är cyklister av Lance Armstrongs kaliber. Ledsen Jari men dina knästrumpor klarar ingen att få stilpoäng för! ;)


Blöjbyxan... Absolut nödvändig om man är rädd om juvelerna och rumpan. 

Byxan skall även vara försedd med hängslor.


och inte vara röd... Om man inte är väldigt stolt...


Tröjan skall ha korta ärmar, fickor på ryggen, helst hel dragkedja och inte sitta fladdrigt. Till standardutrustningen hör även lösa ärmar, lösa ben och handskar.


Det var del ett, i nästa avsnitt går vi lite mer på djupet, glasögonens placering, hur man sitter på en cykel som står still, cykelns delar osv... :)

Nu är det Giro D'Italia!

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0